ŽUPNI OGLASI - 28. travnja 2019. - 2. USKRSNA NEDJELJA/NEDJELJA BOŽANSKOG MILOSRĐA

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo:
u ponedjeljak – sv. Katarina Sijenska, djevica i crkvena naučiteljica; zuzašticnica Europe
u srijedu – sv. Josip Radnik; obavit ćemo blagoslov polja i slaviti sv. Misu na Ravnim Njivama u 11 sati.
u četvrtak – sv. Atanazije, biskupi crkveni naučitelj
u petak – sv. Filip i Jakov, apostoli; ujedno Prvi petak: prije sv. Mise bit će prilika za ispovijed a nakon sv. Mise imat ćemo klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom.
u nedjelju -  3. USKRSNA NEDJELJA; Sv. Mise ovdje u crkvi su u 8, 10 i 18 sati; obavit ćemo blagoslov polja i slaviti sv. Misu na groblju Gradac s početkom u 11 sati.
2.    U srijedu, 01. svibnja, započinje svibanjska pobožnost. Mjesec svibanj posvećen je BDM te ga obilježavamo moljenjem krunice. Tako ćemo i mi kroz mjesec svibanj pola sata prije večernje sv. Mise moliti krunicu. Dok su se molile krunice po obiteljima bilo je više radosti i zadovoljstva, susreta i mira; blagosti i jednostavnosti, poniznosti i zahvalnosti među svima nama. Danas, nažalost, samo još pojedini mole krunicu u obitelji. Zato pozivam da pokušamo ponovno u svojim obiteljima zajedno moliti krunicu ali i da dođemo ovdje u crkvu pa je zajedno kao župna zajednica izmolimo. Uključimo se i mi te sudjelujmo, na ovaj ili onaj način u ovoj zajedničkoj pobožnosti cijele Crkve jer potreba je previše i zahvala koje trebamo izreći.  
3.    Od katoličkog tiska imamo prošlotjedni dvobroj pa oni koji nisu uzeli a žele pročitati nešto iz katoličkog tiska mogu ga uzeti u župnom uredu.
4.    Darovi za crkvu i godižbinu – pročitati.
5.    Mise kroz tjedan – pročitati.
6.    Vjeronauk je idući tjedan prema rasporedu kao i dogovoreni susreti i termini.
7.    Danas, 28. travnja, ogranak Matice Hrvatske Zenica organizira koncert u čast preminuloga predsjednika gosp. Ante Petrušića. Koncert će biti u Hrvatskom domu s početkom u 19 sati. Ulaz je slobodan te pozivaju da sudjelujemo i tako odamo počast pokojnom Anti.
8.    U proteklom tjednu umrla je naša župljanka +SLAVKA PALAVA koja je umrla 19. travnja a ukopana 22. travnja na groblju Križ.  Sjetimo je se u svojim molitvama. Pokoj vječni daruj joj Gospodine.