ŽUPNI OGLASI - 17. OŽUJKA 2019.- 2. KORIZMENA NEDJELJA

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo:
u utorak – SV. JOSIP, ZARUČNIK BDM, patron naše župne zajednice te zapovijedana svetkovina za našu župnu zajednicu. Sv. Mise su u 8 i 11 sati.  Svečanu sv. Misu u 11 sati predvodi preč. Mladen Kalfić, kancelar naše Nadbiskupije. Pozivam i potičem vas dragi vjernici da taj dan proslavimo najprije sv. Misom a poslije za obiteljskim stolom sa svojim obiteljima, rodbinom i prijateljima.  Svojim dolaskom utecimo se zagovoru sv. Josipa za svoje obitelji i cijeli hrvatski narod. Mi domaći nastojmo pokazati red i dobrodošlicu svima. Nakon sv. Mise bit će prilika za druženje, kolo i pjesmu. Dobro došli svi!
u petak – pobožnost Križnog puta u 16:30 sati.
u nedjelju – 3. KORIZMENA NEDJELJA, NEDJELJA SOLIDARNOSTI U BIH; sv. Mise ovdje u crkvi su u 8, 10 i 17 sati; Kao što rekoh iduće nedjelje slavimo Nedjelju solidarnosti. Na ovu nedjelju u svim župama naše Nadbiskupije skupljaju se prilozi za župne zajednice koje se nalaze u teškom materijalnom stanju. Tako ćemo i mi pod svim sv. Misama skupljati samo jednu milostinju na ovu nakanu pa pomozimo onoliko koliko možemo. Nalazimo se u korizmenom vremenu kada smo se mnogi odrekli nečega pa neka to odricanje bude u korist drugoga, potrebnijega. Za svaki vaš dar od srca hvala.
2.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Katoličkog tjednika u kojem između ostalog možete pročitati: u uvodniku – o maču ovdašnjih odnosa; razmišljanje o vrjednosnom i kreposnom kršćanstvu;  o križnom putu kršćana danas u Kini; reportaža povodom 150. obljetnice osnutka sestara Družbe Školskih sestara franjevki; korizma – vrijeme za osobnu preobrazbu... pa ove i druge vijesti, razmišljanja i informacije možete pročitati u novom Tjedniku kojeg možete uzeti u župnom uredu.
3.    Darovi za crkvu i godižbinu – pročitati.
4.    Mise kroz tjedan – pročitati.
5.    Vjeronauk je idući tjedan prema rasporedu kao i dogovoreni termini i susreti.
6.    U proteklom vremenu umrla je naša župljanka +TEREZIJA IVANKOVIĆ koja je umrla 11. 03. a ukopana 15. 03. na groblju Crkvica; Sjetimo je se u svojim molitvama. Pokoj vječni daruj joj Gospodine.