ŽUPNI OGLASI - 14. travnja 2019.- CVJETNICA, NEDJELJA MUKE GOSPODNJE

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo:
u četvrtak – VELIKI ČETVRTAK, MISA VEČERE GOSPODNJE; sv. misa je u 18 sati.
u petak – VELIKI PETAK, OBREDI VELIKOGA PETKA; obredi Velikoga petka počinju u 17 sati; obvezatan je post i nemrs; taj dan nema sv. Mise.
u subotu – VELIKA SUBOTA, MISA VAZMENOG BDIJENJA; obredi i sv. Misa započinju u 20 sati. Nemojmo zaboraviti ponijeti svijeću koju ćemo zapaliti na uskrsnoj svijeći koja simobolizira pobjedu života nad smrću.
2.    u nedjelju – NEDJELJA USKRSNUĆA GOSPODNJEG, USKRS; sv. Mise ovdje u crkvi su u 8, 10 i 18 sati; u KPZ u 8 sati i na filijali Drivuša u 10 sati .
3.    Dragi vjernici današnjom nedjeljom započinjemo Veliki tjedan. U ovom tjednu dogodili su se najvažniji događaji za naše spasenje i našu vjeru. I te događaje obilježit ćemo u one dane kada su se i dogodili: na Veliki četvrtak ustanovljena je sv. Misa i sv. Red te na taj dan salvimo Misu Večere Gospodnje na kojoj je Isus dao primjer služenja; nakon sv. Mise moći ćemo se zadržati pred Presvetim u molitvi i promišljanju kroz koju želimo iskazati svoju zahvalnost za sve milosti koje nam je Isus ostavio u sv. Misi i drugim sakramentima; na Veliki petak Isus je podnio muku za sve nas kako bismo nakon ovozemaljskog života mogli živjeti u vječnosti. Taj dan je obvezatan post i nemrs. Nema sv. Mise al slavimo obrede Velikoga petka koji se sastoje od čitanje muke Isusa Krista; ljubljenja križa i pričesti; na Veliku subotu imamo Vazmeno bdijenje koje se sastoji od četiri dijela: služba svjetla; službe riječi, krsne službe i euharistijske službe. Ova tri dana su vrhunac liturgijskih slavlja i nezamislivo je za onoga koji se smatra vjernikom, ne sudjelovati u ovim slavljima. Zato vas potičem i pozivam da te dane obilježimo kako i dolikuje svojim osobnim sudjelovanjem i razmišljanjem o tajnama naše vjere.
4.    Tradicionalni uskrsni blagoslov jela bit će na Veliku subotu nakon mise Vazmenog bdijenja.
5.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Katoličkog tjednika u kojem između ostalog možete pročitati: u uvodniku – kako rasčistiti s 6. aprilom; iz misija – za vjeru i život spremni dati; reportaža o župi u Vijaci; s križnog puta mladih naše Nadbiskupije; razmišljanje – kako je propala proizvodnja radosti... pa ove i druge vijesti, razmišljanja i informacije možete pročitati u novom Tjedniku kojeg možete uzeti u župnom uredu.
6.    Darovi za crkvu i godižbinu – pročitati.
7.    Mise kroz tjedan – pročitati.
8.    Vjeronauka idući tjedan nema radi uskrsnih blagdana.
9.    BRAK U CRKVI ŽELE SKLOPITI: Slobodan Bebek rođen 27.08.1981. u Konjicu od oca Srećka i majke Nade rođ. Kavelj i SLAĐANA MITROVIĆ rođena 12.12.1982. u Zenici od oca Petra i majke Ljube rođ. Udovičić. Žele se vjenčati ovdje u crkvi 21. 04. 2019.
10.    Na susretu ekonomoskog i pastoralnog vijeća župe razgovarali smo i odlučili pokrenuti akciju za prikupljanja sredstava za oltarni mozaik ili sliku većih dimenzija sv. Obitelji ili sv. Josipa Očekujemo da to bude oko desetak tisuća maraka. Mislim da nam tako nešto nedostaje u prezbiteriju. Pozivam sve vas koji možete i želite da sudjelujete i u ovoj akciji. Poduzet ćemo potrebne korake u vezi sa ovim a do realizacije prikupljat ćemo sredstva. Unaprijed hvala!
11.    Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Zenica obaviještava i poziva kako će u ponedjeljak, 15. travnja, biti obilježavanje obljetnice stradanja 4 pripadnika zeničkog HVOa. U 8 sati biti će sv. Misa u crkvi sv. Ilije a u 930 sati polaganje vijenaca na spomen obilježju u Bodbriježju.
12.    U proteklom tjednu umrli su naši župljani: MILAN PRESKAR koji je umro 06. 04. a ukopan 08. 04. na groblju Crkvica; +ELIZABETA ĆORIĆ koja je umrla 07. 04. a ukopana 09. 04. na groblju Crkvica. Sjetimo ih se u svojim molitvama. Pokoj vječni daruj im Gospodine.