ŽUPNI OGLASI - 03. OŽUJKA 2019.- 8. NEDJELJA KROZ GODINU

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo:
u srijedu – ČISTA SRIJEDA, PEPELNICA; Pepelnicom započinjemo korizmu pa će nakon sv. Mise biti pepeljanje kojim pokazujmo da se kajemo za svoje propuste i grijehe te da smo spremni uložiti više truda kako bi bili bolji u odnosu prema Bogu i bližnjima pa pozivam sve koji se žele pepeljati da dođu na sv. Misu. Ovaj dan je obvezatan post i nemrs. Ujedno 8. devetnica u čast sv. Josipa; u 16 sati je krunica i prilika za ispovijed a sv. Misa u 16:30 sati.
u petak – POBOŽNOST KRIŽNOG PUTA. Svakog korizmenoga petka pola sata prije večernje sv. Mise, u 16:30 sati,  molit ćemo Križni put. Pozivam da dođemo i pratimo Isusa na njegovom križnom putu te razmišljajući o svakoj postaji i sami budemo kadri razmišljati o svom životu iz kojeg će proizaći obraćenje, te odluka i ustrajnost biti bolji.
u nedjelju – 1. KORIZMENA NEDJELJA; sv. Mise ovdje u crkvi su u 8, 10 i 17 sati;
2.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Katoličkog tjednika u kojem između ostalog možete pročitati: u uvodniku – o trenutnom broju vjernika, rođenim, umrlim i vjenčanim u BiH; razmišljanje o odgoju za dobro; kako probuditi čitanje kod djece;  reportaža o župi u Vinici; razmišljanje – o osudama života drugih ... pa ove i druge vijesti, razmišljanja i informacije možete pročitati u novom Tjedniku kojeg možete uzeti u župnom uredu.
3.    Darovi za crkvu i godižbinu – pročitati.
4.    Mise kroz tjedan – pročitati.
5.    Vjeronauk je idući tjedan prema rasporedu kao i dogovoreni termini i susreti.
6.    Katolički školski centar u suradnji s HKD Napredak organizira u utorak, 05. ožujka, Karneval u Zenici.  Okupljanje je u 12 sati ispred crkve sv. Ilije odakle će se Povorka uputiti prema gradskom Trgu gdje će biti glazba i ples te besplatno dijeljenje krofni. Pozivaju sve zainteresirane da se pridruže povorci, jasno maskirani.