ŽUPNI OGLASI -01. srpnja 2018. / 13. NEDJELJA KROZ GODINU

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo:
u utorak – sv. Toma, apostol
u četvrtak – sv. Ćiril, monah i Metod, biskup, slavenski apostoli i suzaštitnici Europe
u petak – Prvi petak, prije sv. Mise bit će prilika za ispovijed a nakon sv. Mise imat ćemo klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom.
u subotu – Prva subota, molitva za svećenička i redovnička zvanja; te Zavjetna sv. Misa na Tavniku u 11 sati. Pozivam sve koji mogu da dođu na ovu sv. Misu iz zahvalnosti prema Bogu i našim precima koji su nam ostavili ovu tradiciju kao izraz svoje vjere i pouzdanja u Boga.
u nedjelju – 14. NEDJELJA KROZ GODINU; sv. Mise ovdje u crkvi su u 8, 10 i 18 sati;
2.    Od katoličkog tiska stigao je novi Katoličkog tjednika koji između ostalog donosi: u uvodniku – o hijerarhiji u zajednici svetaca i grešnika; intervju – s mons. Lukom Tunjićem o potrebi samoritičnosti u vjerničkoj praksi; iz misija  tko su Bijeli oci?; reportaža i tumačenje Vrhovne uprave u Katoličkoj crkvi; s proslava sv. Ivana Krstitelja; razmišljanje o smrti... pa ove i druge zanimljive vijesti i promišljanja možete pročitati u novom Tjedniku kojeg možete uzeti u župnom uredu.
3.    Darovi za crkvu i godižbinu – pročitati.
4.    Mise kroz tjedan – pročitati.
5.    Brak u crkvi žele sklopiti: GORAN ŠIMIĆ rođen 23. 08. 1986. u Zenici od oca Hrvoja i majke Snježane rođ. Doko i MAJA MARKOVIĆ rođena 19. 02. 1987. u Zenici od oca Milivoja i majke Lucije rođ. Žuljević. Žele se vjenčati 04. kolovoza 2018. godine u našoj župnoj crkvi. Ako netko nešto zna zašto se ovaj brak ne bi trebao sklopiti neka prijavi u župni ured.
6.    U proteklom tjednu umrla je naša župljanka ELIZABETA TRLIN koja je umrla 27. lipnja a ukopana 29. lipnja na groblju Crkvica. Sjetimo je se u svojim molitvama. Pokoj vječni daruj joj Gospodine!