ŽUPNI OGLASI - 30. listopada 2016. / 31. NEDJELJA KROZ GODINU

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo:
u utorak – zapovijedanu svetkovinu Svih Svetih; sv. Mise u našoj crkvi su u 8 i 17 sati; na groblju Prašnice u 11 sati te na groblju Crkvica u 15:30 sati s tim kako će u 15:15 sati biti polaganje vijenaca na središnjem spomen obilježju za sve poginule branitelje.
u srijedu – Dušni dan; sv. Mise u župnoj crkvi su u 8 i 17 sati.
u petak -  sv. Karlo Boromejski, biskup; ujedno je i Prvi petak; prije sv. Mise bit će prilika za sakrament pomirenja a nakon sv. Mise imat ćemo klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom.
u nedjelju – 32. nedjelja kroz godinu ujedno i Dan zahvalnosti za sva Božja dobročinstva; sv. Mise ovdje u crkvi su u redovitom terminu u 8, 10 i 17 sati;
2.    Od 01. do 08. studenoga Crkva daje mogućnost dobiti potpuni oprost za svoje pokojnike. Da bi dobili oprost potrebno je sudjelovati na sv. Misi, pričestiti se a ako nismo u stanju milosti, ispovjediti se;  te izmoliti Vjerovanje, Očenaš i izmoliti jednu molitvu na nakanu sv. Oca (može biti Očenaš ili Zdravo Marijo). Kroz ovo vrijeme bit ću na raspolaganju za ispovijed prije sv. Mise.
3.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Katoličkog tjednika u kojem između ostalog možete pročitati: u uvodniku san o zemlji; reportaža s Molitvenog dana za domovinu; razmišljanje – opipljivo siromaštvo traži naš odgovor; panorama – što se događa s hrvatskom nacijom; te o raznim proslavama i slavljima pa ove i druge zanimljive vijesti i razmišljanja možete pročitati u novom broju KT kojeg možete kupiti u župnom uredu.
4.    Darovi za crkvu i godižbinu - pročitati
5.    Mise kroz tjedan – pročitati
6.    Vjeronauk je idući tjedan redovito, kao i dogovoreni termini i susreti.
7.    Udruge Domovinskog rata Grada Zenice obavještavaju i pozivaju 31. listopada na polaganje vijenaca poginulim braniteljima na slijedećim spomen obilježjima: u Podbriježju u 10:30 sati; u Janjcu u 11 sati i Šušnju u 12 sati; i 01. studenoga na groblju u Crkvicama u 15:15 sati.
8.    Župnik iz Crkvica obavještava kako ćete moći kupiti cvijeće na Svi Svete na štandu preko puta crkve a prihod ide za mlade i potrebne u župi. I na ovaj način pomažemo pa kupovinom kod njih pomozimo.
9.    Uplaćene su Velike mise za +STJEPANA BLAŽEVIĆ, mise su uplatila djeca
10.    U proteklom tjednu umrla je naša župljanka IRENA BLAŽEVIĆ koja je umrla 21. listopada a ukopan 27. listopada na groblju Križ; MARIJA AKRAPOVIĆ koja je umrla 26. listopada a ukopana 28. listopada na groblju Drivuša. Sjetimo ih se u svojim molitvama. Pokoj vječni daruj im Gospodine!