ŽUPNI OGLASI - 27. studenoga 2016. / 1. NEDJELJA ADVENTA

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo:
u srijedu – sv. Andrija, apostol
u subotu – sv. Franjo Ksaverski, prezbiter
u nedjelju – 2. nedjelja  adventa; sv. Mise ovdje u crkvi su u redovitom terminu u 8, 10 i 17 sati;
2.    Od sutra, 28. studenoga, svetim misama zornicama započinjemo pripravu na Kristovo rođenje. Zornice će biti u 6:15 sati. Pozivam i potičem sve da sudjelujemo na zornicama kao naša priprava na Božić ali što nam je stalo do tradicije koju želimo očuvati. Vjerujem da se svi sjećamo svojih zornica kad smo bili djece te da su nam one bile nešto čega se s radošću danas sjećamo. Ranijim ustajanjem podnosimo žrtvu i pokazujemo kako se želimo neprestano obraćati kako bi mogli biti sol zemlje i svjetlost svijeta; danas svjedočiti i živjeti ljubav te činiti dobro jedni drugima. Pola sata prije zornice bit ću na raspolaganju za ispovijed. Nakon zornice djecu i mlade pozivam na čaj i kolače. Dok su zornice nema večernjih sv. Misa.
3.    Udruga prijatelja KŠC sv. Pavao poziva sve članove i prijatelje na 7. redovitu skupštinu u srijedu, 30. studenoga s početkom u 18:30 sati u amfiteatru KŠC-a.
4.    U petak, 02. prosinca, je Prvi petak. Prije sv. Mise bit će prilika za ispovijed a nakon sv. Mise imat ćemo klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom.
5.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Katoličkog tjednika u kojem između ostalog možete pročitati: u uvodniku o mirisu trećeg Vatikanskog koncila;  razmišljanje Pape – nikada ne zatvoriti vrata praštanja i pomirenja; intervju s biskupom Subotičke biskupije mons. Ivanom Penzeš o došašću; reportaža o župi u Čardaku; te iskustvo misionarskog poziva s Adriane Galić… pa ove i druge zanimljive vijesti i razmišljanja možete pročitati u novom broju KT kojeg možete kupiti u župnom uredu.
6.    Darovi za crkvu i godižbinu - pročitati
7.    Mise kroz tjedan – pročitati
8.    Vjeronauk je idući tjedan redovito, kao i dogovoreni termini i susreti.
9.    Približava nam se blagdan sv. Nikole kojeg ćemo obilježiti tradicionalnom podjelom darova za djecu. I ove godine proslava i podjela darova bit će zajedno za sve zeničke župe u HKD Napredak 10. prosinca za djecu iz naše župe u 13 sati kroz prigodni program. Darove primaju djeca do četvrtog razreda uključivo. Imena djece od prvog do četvrtog  koja dolaze na župni vjeronauk imamo. Zato je potrebno prijaviti djecu predškolskog uzrasta do 06. prosinca koju nemamo na popisu.
10.    Stigli su kalendari, adventske svijeće i svijeće za pšenicu pa ih možete uzeti u župnom uredu.
11.    U proteklom tjednu umrli su naši župljani ANTONIJA OSTOJIĆ, koja je umrla 19. 11. a ukopana 22. 11. na groblju Crkvica; TOMISLAV VUKOVIĆ, koji je umro 20. 11. a ukopan 22. 11. na groblju Prašnice. Sjetimo ih se u svojim molitvama. Pokoj vječni daruj im Gospodine!
12.     Nakon sv. Mise je Advent fest. Prilika nešto uzeti kako bi pomogli drugima.