ŽUPNI OGLASI - 27. ožujka 2016. / USKRS, NEDJELJA USKRSNUĆA GOSPODNJEGA

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo Vazmenu osminu:
u nedjelju – 2. uskrsna nedjelja, nedjelja Božanskog milosrđa; sv. Mise ovdje u crkvi su u redovitom terminu u 8, 10 i 18 sati i na filijali Drivuša prema dogovoru.
2.    Budući smo prešli na ljetno računanje vremena, sv. Mise radnim danom su u 18 sati.
3.    Iduće nedjelje slavimo nedjelju Božanskog milosrđa. Na ovu nedjelju moguće je dobiti potpuni oprost za koji je potrebno učiniti slijedeće: ispovjediti se i pričestiti; izmoliti molitvu na nakanu Svetoga Oca te sudjelovati u pobožnosti u čast božanskog milosrđa pred Presvetim kajući se iskreno za grijehe ili barem pred Presvetim izmoliti vjerovanje i Očenaš dodajući zaziv – Isuse milosrdni uzdam se u te!
4.    U petak, 01. travnja je Prvi petak, prije sv. Mise bit će prilika za ispovijed a nakon sv. Mise imat ćemo klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom.
5.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Glasa koncila i Katoličkog tjednika. U novom broju Katoličkog tjednika između ostalog možete pročitati: u uvodniku – o izvidnici u nebesku vječnost; zaključci 66. zasjedanja BK BiH; razmišljanje – Uskrsli, Vrata u vječnost; kršćanima današnjice ne nedostaje križeva; Uskrsne poslanice biskupa; živi svjedoci Isusove muke – mjesta Vazmenog trodnevlja; o simbolima u Uskrsnoj noći; o proslavama sv. Josipa… ove i druge zanimljive vijesti i razmišljanja možete pročitati u novom broju KT kojeg možete kupiti u župnom uredu.
6.    Darovi za crkvu i godižbinu - pročitati
7.    Mise kroz tjedan - pročitati
8.    Vjeronauk je idući tjedan redovito kao i dogovoreni susreti i termini.
9.    Međureligijsko vijeće u BiH organizira Međureligijsku tribinu 30. ožujka u muzeju grada Zenice s početkom u 19 sati na temu Doprinos zeničkog Odbora za međureligijsku suradnju izgradnji mira. Pozivaju sve zainteresirane da dođu i podrže njihov trud i rad.
10.    Svečani uskrsni koncert bit će 31. ožujka u crkvi sv. Ilije s početkom u 19 sati. Na koncertu nastupa zbor „Bulgarija“ iz Bugarske pod dirigentskom palicom akademika Valentina Bobevskog. Ulaz je slobodan. Oni su prevalili toliki put neka nama ne bude teško odazvati se i podržati njihov trud.
11.    U proteklom tjednu umrla je naša župljanka ZDRAVKA BLAŽEVIĆ, koja je umrla 23. ožujka a ukopana 25. ožujka na groblju Križ; zahvalimo Gospodinu za dar njezinoga života te je se sjetimo u svojim molitvama. Pokoj vječni daruj joj Gospodine!