ŽUPNI OGLASI - 25. prosinca 2016. / BOŽIĆ, ROĐENJE GOSPODINOVO

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo:
u ponedjeljak – sv. Stjepan, prvomučenik; sv. Mise ovdje u crkvi su u 8 i 17 sati
u utorak – sv. Ivan, apostol i evanđelist; sv. Misa je u 7:30 sati
u srijedu – sv. Nevina Dječica, mučenici
u subotu – Silvestrovo, sv. Misa zahvale bit će u 17 sati. Nema jutarnje sv. Mise.
u nedjelju – NOVA GODINA, sv. Mise ovdje u crkvi su u redovitom terminu u 8, 10 i 17 sati;
2.    U srijedu, 28. prosinca započinjemo blagoslov obitelji prema rasporedu koji imate izvješen na oglasnoj ploči i u Božićnom listiću. Blagoslivljat će tri svećenika. Imajte obzira da nas tada svi čekaju pa svi koji žele da se duže zadržimo neka nas pozovu u vrijeme kada ćemo se moći duže družiti. Nastojte biti u svojim domovima kada je na rasporedu vaša ulica ili selo jer blagoslivljamo obitelji a ne zidove. Pripravite svetu vodu, križ i upalite svijeću. U gradu pripazite jesu li otključani haustori kada je na redu vaša ulica. Dok traje blagoslov obitelji sv. mise su u 7:30 sati ako nije drugačije naznačeno.
3.    U srijedu, 28. prosinca je Božićno sijelo u Hrvatskom domu s početkom u 19 sati. Pozivamo sve koji se žele družiti i veseliti uz pjesmu neka dođu. Piće će biti osigurano kao i glazba a hranu i kolače ponesite vi jer vjerujemo  kako će toga biti na pretek ovih dana pa neka se sve blaguje kako se ne bi ništa bacilo.
4.    U četvrtak, 29. prosinca bit će 3. Božićni šahovski turnir zeničkih župa u Hrvatskom domu s početkom u 18:30 sati. Svi oni koji igraju šah te su zaljubljenici u ovu igru neka dođu i prijave se  na turnir. Ako i ne igrate dođite i podržite ovaj događaj. Nakon turnira bit će druženje.
5.    U petak, 30. prosinca je Božićni turnir zeničkih župa u gradskoj Areni s početkom 12 u sati. Pozivamo sve one koji hoće i mogu da dođu bodriti ekipu svoje župe. Božić je blagdan zajedništva i susreta pa nam je ovo prilika da se susretnemo jedni s drugima te kroz te susrete širimo Božićni duh.
6.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Glasnika srca Isusova i Marijina i Katoličkog tjednika u kojem između ostalog možete pročitati: u uvodniku što i tko je Crkva;  razmišljanje pustimo da nas nada vodi; djeca Sirije mole moćnike da učine sve za mir; izjava Justitiae et pax o nužnosti reforme u BiH; o svjetlu koje dolazi na svijet; učite znati biti sa svima poruka je Pape sjemeništarcima… pa ove i druge zanimljive vijesti i razmišljanja možete pročitati u novom broju KT kojeg možete kupiti u župnom uredu.
7.    Darovi za crkvu i godižbinu - pročitati
8.    Mise kroz tjedan – pročitati