ŽUPNI OGLASI - 24. travnja 2016. / 5. USKRSNA NEDJELJA

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo:
u ponedjeljak – sv. Marko, evanđelista; proljetni blagoslov polja i sv. Misa na groblju Križ u 11 sati.
u srijedu – bl. Ozana Kotorska, djevica
u petak – sv. Katarina Sijenska, djevica i crkvena naučiteljica, suzaštitnica Europe
u nedjelju – 6. uskrsna nedjelja, sv. Mise ovdje u crkvi su u redovitom terminu u 8, 10 i 18 sati; te proljetni blagoslov polja i sv. misa na groblju Gradac u 11 sati.
2.    U subotu, 30. travnja u crkvi sv. Ilije bit će krizma za sve krizmanike iz svih pet zeničkih župa u 11 sati. Dan ranije, u petak 29. travnja bit će zajednička ispovijed za sve krizmanike, njihove kumove i roditelje u 17 sati. Nakon ispovijedi bit će proba te ćete dobiti ostale informacije. Svi koji ste u mogućnosti dođite taj dan na sv. Misu.
3.    U nedjelju 01. svibnja započinje svibanjska pobožnost. Mjesec svibanj posvećen je BDM te ga vjernici obilježavaju moljenjem krunice. Tako ćemo i mi kroz mjesec svibanj pola sata prije večernje sv. Mise moliti krunicu. Dok su se molile krunice po obiteljima bilo je više radosti i zadovoljstva, susreta i mira; blagosti i jednostavnosti među svima nama. Danas, nažalost, samo još pojedini mole krunicu u obitelji. Zato pozivam da pokušamo ponovno u svojim obiteljima zajedno moliti krunicu ali i da dođemo ovdje u crkvu pa je zajedno kao župna zajednica izmolimo. Toliko je potreba, toliko zahvala koje smo dužni uputiti našoj nebeskoj Majci. Uključimo se i sudjelujmo na ovaj ili onaj način u ovoj zajedničkoj pobožnosti cijele Crkve.
4.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Glasa koncila i Katoličkog tjednika. U novom broju Katoličkog tjednika između ostalog možete pročitati: u uvodniku – o traženju pravde; reportaža o sv. Leopoldu; o križnom putu kršćana u Azerbajdžanu; reportaža o samostanu i crkvi sv. Ante na Bistriku; razmišljanje kako se roditeljstvo danas izruguje; promišljanje – zašto i kako ljubiti bližnje… ove i druge zanimljive vijesti i razmišljanja možete pročitati u novom broju KT kojeg možete kupiti u župnom uredu.
5.    Darovi za crkvu i godižbinu - pročitati
6.    Mise kroz tjedan - pročitati
7.    Vjeronauk je idući tjedan redovito kao i dogovoreni susreti i termini.
8.    U proteklom tjednu umrla je naša župljanka ANĐA DŽIDA koja je umrla 22. 04. 2016. a bit će ukopana danas, 24. 04. 2016. na groblju Prašnice u 14 sati. Sjetimo je se u svojim molitvama te zahvalimo Gospodinu na daru njezinoga života. Pokoj vječni daruj joj Gospodine.