ŽUPNI OGLASI - 20. studenoga 2016. / NEDJELJA KRISTA KRALJA

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo:
u ponedjeljak – Prikazanje Blažene Djevice Marije
u utorak – sv. Cecilija, djevica i mučenica
u četvrtak – sv. Andrija Dung Lac, prezbiter i drugovi mučenici
u petak – sv. Katarina Aleksandrijska, djevica i mučenica
u nedjelju – 1. nedjelja  adventa; sv. Mise ovdje u crkvi su u redovitom terminu u 8, 10 i 17 sati;
2.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Katoličkog tjednika u kojem između ostalog možete pročitati: u uvodniku o tragovima zla; o susretu Pape s beskućnicima; uz 25. obljetnicu pada Vukovara; kako postati oruđe milosrđa; što Trumpova pobjeda znači za katolike u  SAD; reportaža o župi sv. Petra i Pavla u Mostaru pa ove i druge zanimljive vijesti i razmišljanja možete pročitati u novom broju KT kojeg možete kupiti u župnom uredu.
3.    Darovi za crkvu i godižbinu - pročitati
4.    Mise kroz tjedan – pročitati
5.    Vjeronauk je idući tjedan redovito, kao i dogovoreni termini i susreti.
6.    U petak, 25. studenoga u našoj župi bit će duhovna obnova za srednjoškolce i mlade s početkom u 10 sati a završava sv. Misom u 17 sati. Svi oni koji žele sudjelovati u ovom duhovno meditativnom programu neka se prijave kod sestara ili u župni ured.
7.    Iduće nedjelje započinje Advent pa ćemo kao i dosadašnjih godina kroz vrijeme Adventa imati Advent fest tj. nakon nedjeljnih sv. Misa u 8 i 10 sati imat ćemo prodaju kuhanog vina, rakije, čaja i kolača zatim božićnih čestitki i različitih ukrasa koje su mladi pravili u radionici. Sav prihod ide za najpotrebnije u župnoj zajednici kojih je uistinu puno. Nakon sv. Mise zastanimo, porazgovarajmo, kupimo te tako pomozimo drugima. Advent  je vrijeme priprave na Kristovo rođenje našom većom zauzetošću za druge, našim radom na sebi i obraćenjem, uključivanjem drugih pa se aktivno uključimo. Pozivam sve koji su spremni napraviti koji suhi kolač da se prijave kod sestara kako bi znali s čim računamo kroz četiri nedjelje. Isto tako iduće nedjelje ćete imati priliku kupiti adventske vijence koje su radili naši mladi.
8.    Približava nam se blagdan sv. Nikole kojeg ćemo obilježiti tradicionalnom podjelom darova za djecu. I ove godine proslava i podjela darova bit će zajedno za sve zeničke župe u HKD Napredak 10. prosinca kroz prigodni program. Darove primaju djeca do četvrtog razreda uključivo. Imena djece od prvog do četvrtog  koja dolaze na župni vjeronauk imamo. Zato je potrebno prijaviti djecu predškolskog uzrasta koju nemamo na popisu do 06. prosinca. Kako i na koji način će biti organizirana proslava bit ćete obaviješteni idućih nedjelja. Svi koji mogu pomoći u organizaciji svojim novčanim prilogom su dobro došli.
9.    U proteklom tjednu umro je RAFAEL AKRAPOVIĆ koji je umro 12. studenoga a ukopan 15. studenoga na groblju Gradac. Sjetimo ga se u svojim molitvama. Pokoj vječni daruj mu Gospodine.