ŽUPNI OGLASI - 18. prosinca 2016. / 4. NEDJELJA DOŠAŠĆA

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo:
u subotu – Badnjak, ima misa zornica te misa Polnoćka u 24 sati. Pola sata prije Polnoćke bit će koncert kojeg će upriličiti naši mladi s Katarinom Kikić i Ivanom Jelićem. To je jako lijep uvod za slavlje sv. Mise rođenja Isusa Krista koji će nas oraspoložiti za milosti koje se događaju u najradosnijoj noći. Dolaskom ranije pripravimo svoja srca i duše za Kristovo dolazak u njih.
u nedjelju – Božić, Rođenje Gospodinovo; sv. Mise ovdje u crkvi su u redovitom terminu u 8, 10 i 17 sati; u KPZ u 8 sati i na filijali Drivuša u 10 sati.
2.    Dragi vjernici vjerujem kako smo već dobro naučili i da to primjenjujemo kako je Božić blagdan susreta, zajedništva i radosti. Uspjeli smo istisnuti petarde i pucanje jer to nikako ne može biti odraz Božića. Pa u tom duhu neka nam i ovaj Božić tako protekne, bez petardi i pucanja. Upozorenje – za polnoćku se neće moći ući autom u dvorište, najbolje bi bilo doći bez auta i tako onemogućiti provale ali ako dolazite autom nikako ne ostavljajte vrijednosti u njemu kako ne bi bilo primamljivo lopovima.
3.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Glasnika srca Isusova i Marijina i Katoličkog tjednika u kojem između ostalog možete pročitati: u uvodniku što i tko je Crkva;  razmišljanje pustimo da nas nada vodi; djeca Sirije mole moćnike da učine sve za mir; izjava Justitiae et pax o nužnosti reforme u BiH; o svjetlu koje dolazi na svijet; učite znati biti sa svima poruka je Pape sjemeništarcima… pa ove i druge zanimljive vijesti i razmišljanja možete pročitati u novom broju KT kojeg možete kupiti u župnom uredu.
4.    Darovi za crkvu i godižbinu - pročitati
5.    Mise kroz tjedan – pročitati
6.    Podsjećam još jednom kako Koordinacija hrvatskih i katoličkih institucija grada Zenice organizira i poziva na tradicionalni Božićni koncert koji će biti večeras u Bosanskom narodnom pozorištu s početkom u 19 sati. Ulaz je slobodan. Nastupaju Klaudija Krkotić i Emanuel Josić, uz instrumentalnu pratnju. Izvodit će tradicionalne božićne pjesme.
7.    Sutra, u ponedjeljak, 19. prosinca u župi Bezgrešnog začeća BDM u 18 sati bit će uprizorene Žive jaslice gostiju iz Bosanskog Grahova uz glazbeni dio koji će izvesti Novo nebo i Zlatne žice. Nakon uprizorenja i predviđenog program imat ćete priliku sudjelovati u Božićnom sajmu uz kolače, kuhano vino i druge delicije.  Ovako nešto se po prvi put događa u našem gradu pa lijepo bi bilo podržati ovaj projekt zato ste svi dobrodošli.  
8.    U srijedu, 21. prosinca bit će Božićni koncert učenika KŠC sv. Pavao u Amfiteatru Centra s početkom u 18 sati. S radošću pozivaju sve da im se pridružimo na ovom koncertu te tako podržimo rad Centra i njegovih učenika.
9.    U proteklom tjednu umro je naš župljanin JOZO BAŠIĆ, koji je umro 14. 12. a ukopan 15. 12. na groblju Crkvica . Sjetimo ga se u svojim molitvama. Pokoj vječni daruj mu Gospodine!
10.    Nakon sv. Mise je Advent fest. Prilika pomoći siromašnijima.