ŽUPNI OGLASI - 17. travnja 2016. / 4. USKRSNA NEDJELJA/NEDJELJA DOBROG PASTIRA

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo:
u četvrtak – sv. Anzelmo, biskup i crkveni naučitelj
u subotu – sv. Juraj, mučenik
u nedjelju – 5. uskrsna nedjelja, sv. Mise ovdje u crkvi su u redovitom terminu u 8, 10 i 18 sati i na filijali Drivuša proljetni blagoslov polja i sv. Misa u 1130 sati.
2.    Papa Franjo najavio je  posebno prikupljanje milodara u svim katoličkim crkvama za napaćeni narod u Ukrajini rekavši: „Pozivam sve vjernike da se velikodušnim doprinosom ujedine s tom inicijativom. Ta gesta ljubavi, još više od olakšavanja materijalnih patnji, želi izraziti blizinu i solidarnost cijele Crkve. Živo se nadam da će to pomoći potaknuti, bez odgađanja, mir i poštovanje prava u toj tako napaćenoj zemlji.“ Prihvaćajući taj Papin apel, naši biskupi su, imajući pred očima strahote rata koji su zadesile i našu zemlju ali i pomoć tolikih, odredili da se iduće nedjelje, 24. travnja, skuplja samo jedna milostinja na ovu nakanu. Potičem i pozivam da se i mi prisjetimo pomoći i ljubavi koji su drugi učinili prema nama u potrebi kako bi se i mi odazvali i pomogli onoliko koliko možemo.
3.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Glasa koncila i Katoličkog tjednika. U novom broju Katoličkog tjednika između ostalog možete pročitati: u uvodniku – o fundamentalistima; Papina pobudnica o obitelji; o novom Provincijalu i provincijalnoj upravi Bosne Srebrene; intervju s novim biskupom mons. Zdenkom Križićem; reportaža o župi u Gorici; ove i druge zanimljive vijesti i razmišljanja možete pročitati u novom broju KT kojeg možete kupiti u župnom uredu.
4.    Darovi za crkvu i godižbinu - pročitati
5.    Mise kroz tjedan - pročitati
6.    Vjeronauk je idući tjedan redovito kao i dogovoreni susreti i termini.
Proljetni blagoslov polja i mise po grobljima - pročitati