ŽUPNI OGLASI - 13. ožujka 2016. / 5. KORIZMENA NEDJELJA

 1.    U tjednu koji je pred nama slavimo:
u srijedu – 9. devetnica u čast sv. Josipa; sv. Misa je u 16:30 sati
u petak – u 16:30 sati je pobožnost Križnog puta
u subotu – SV. JOSIP, ZARUČNIK BDM, patron naše župne zajednice te zapovijedana svetkovina za našu župnu zajednicu. Sv. Mise su u 8, 11, i 17 sati.  Svečanu sv. Misu u 11 sati predvodi don Anto Ledić, naš donedavni suradnik. Pozivam i potičem vas dragi vjernici da taj dan proslavimo najprije sv. Misom a poslije za obiteljskim stolom sa svojim obiteljima, rodbinom i prijateljima.  Svojim dolaskom utecimo se zagovoru sv. Josipa za svoje obitelji i cijeli hrvatski narod. Mi domaći nastojmo pokazati red i dobrodošlicu svima. Nakon sv. Mise bit će prilika za druženje, kolo i pjesmu. Dobro došli svi!
u nedjelju – CVJETNICA, NEDJELJA MUKE GOSPODNJE; sv. Mise ovdje u crkvi su u redovitom terminu u 8, 10 i 17 sati i na filijali Drivuša prema dogovoru.
2.    Uskrsna ispovijed u našoj župi bit će u srijedu, 16. ožujka u 11 i 16 sati nakon ispovijedi slavit ćemo sv. Misu. Pozivam i potičem da naša priprava za Uskrs svoj vrhunac imadne u našem pomirenju s Bogom i ljudima kroz sakrament ispovijedi.  
3.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Glasa koncila i Katoličkog tjednika. U novom broju Katoličkog tjednika između ostalog možete pročitati: u uvodniku – o izazovu revolucije milosrđa; intervju s apostolskim nuncijem u BiH; reportaža o župi Čajdraš; fotopriča iz naše župe; razmišljanje o istini danas i njenoj ugroženosti… pa ove i druge zanimljive vijesti i razmišljanja možete pročitati u novom broju KT kojeg možete kupiti u župnom uredu.
4.    Darovi za crkvu i godižbinu.
5.    Mise kroz tjedan.
6.    Vjeronauka idući tjedan neće biti radi proslave patrona ali neka djeca dođu na sv. Misu.
7.    HKD Napredak organizira i poziva 03. travnja u Hrvatskom domu na 6. Festival prirodnih rakija i likera i na Uskrsnu tucijadu. Svi koji žele sudjelovati na ovom natjecanju trebaju se prijaviti u tajništvo HKD Napredak gdje će dobiti upute i pravila. Festival počinje u 12 sati a Tucijada u 14 sati. Svi su dobro došli.
8.    Uplaćene su Velike mise za + LUCA BAKOVIĆ, mise su uplatila djeca.
9.    U proteklom tjednu umrla je naša župljanka LUCA BAKOVIĆ, koja je umrla 07. ožujka a ukopana 10. ožujka na groblju Gradac. Zahvalimo Gospodinu za dar njezinoga života te je se sjetimo u svojim molitvama. Pokoj vječni daruj joj Gospodine!