ŽUPNI OGLASI - 11. prosinca 2016. / 3. NEDJELJA DOŠAŠĆA/NEDJELJA CARITASA

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo:
u utorak – sv. Lucija, djevica i mučenica
u srijedu – sv. Ivan od Križa, prezbiter i crkveni naučitelj
u četvrtak – bl. Marija Jula i susestre, djevice i mučenice
u nedjelju – 4. nedjelja došašća; sv. Mise ovdje u crkvi su u redovitom terminu u 8, 10 i 17 sati;
2.    Velika božićna ispovijed u našoj župi je u subotu, 17. prosinca u 9:30 i 16:30 sati. Pozivam sve koji se mogu ispovjediti da to učine kako bi pomireni s Bogom i ljudima čiste duše dočekali i radosno proslavili Kristovo rođenje. Taj dan nema mise zornice a sv. Mise će biti nakon ispovijedi.
3.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Svjetla riječi i Katoličkog tjednika u kojem između ostalog možete pročitati: u uvodniku o caritasu, selfie i slučajnost; poslanica Kardinala povodom nedjelje Caritasa; razmišljanje – Caritas govori svima razumljivim jezikom; progon kršćana u svijetu u porastu; o djelatnoj ljubavi za najstarije; o radosnom služenju… pa ove i druge zanimljive vijesti i razmišljanja možete pročitati u novom broju KT kojeg možete kupiti u župnom uredu.
4.    Darovi za crkvu i godižbinu - pročitati
5.    Mise kroz tjedan – pročitati
6.    U utorak, 13. prosinca je sv. Lucija, dan kada sijemo pšenicu. Mlada, zelena pšenica na svečanom stolu simbolizira život, plodnost i blagostanje; naviješta Novu godinu, ponovno proljetno buđenje i novo rođenje života. Pa ćemo nakon sv. mise zornice blagosloviti pšenicu. Ponesite sa sobom pšenicu a za one koji je nemaju pripravit ćemo te ćete je moći uzeti na ulazu u crkvu, nadam se po jednu vrećicu.
7.    Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO-a poziva na obilježavanje obljetnice formiranja brigade zeničkog HVO-a Jure Francetić u četvrtak, 15. prosinca, sv. Misom za poginule branitelje u Crkvici u 10 sati; zatim polaganjem vijenaca poginulim braniteljima na gradskom groblju Crkvica u 10:50 sati te svečanom akademijom u Hrvatskom domu u 12 sati.
8.    Koordinacija hrvatskih i katoličkih institucija grada Zenice organizira i poziva na tradicionalni Božićni koncert koji će biti iduće nedjelje, 18. prosinca u Bosanskom narodnom pozorištu s početkom u 19 sati. Ulaz je slobodan. Nastupaju Klaudija Krkotić, sopran i Emanuel Josić, tenor uz instrumentalnu pratnju. Izvodit će tradicionalne božićne pjesme.
9.    U proteklom tjednu umro je naš župljanin KARLO BILIĆ, koji je umro 08. 12. a ukopan 10. 12. na groblju Prašnice. Sjetimo ga se u svojim molitvama. Pokoj vječni daruj mu Gospodine!
10.     Nakon sv. Mise je Advent fest. Prilika pomoći siromašnijima.