ŽUPNI OGLASI - 10. travnja 2016. / 3. USKRSNA NEDJELJA

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo:
u ponedjeljak – sv. Stanislav, biskup i mučenik
u nedjelju – 4. uskrsna nedjelja, nedjelja Dobrog Pastira, Svjetski dan molitve za svećenička i redovnička zvanja; sv. Mise ovdje u crkvi su u redovitom terminu u 8, 10 i 18 sati i na filijali Drivuša prema dogovoru.
2.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Svjetla Riječi, Glasa koncila i Katoličkog tjednika. U novom broju Katoličkog tjednika između ostalog možete pročitati: u uvodniku – o osveti i pravdi; intervju s fra Slavkom Topićem, misionarom milosrđa; stopama raspetoga Krista – o napadima na kršćane na Uskrs; razmišljanje o sporom umiranju; razmišljanje – Isusovo uskrsnuće se srcem prepoznaje… ove i druge zanimljive vijesti i razmišljanja možete pročitati u novom broju KT kojeg možete kupiti u župnom uredu.
3.    Darovi za crkvu i godižbinu - pročitati
4.    Mise kroz tjedan - pročitati
5.    Vjeronauk je idući tjedan redovito kao i dogovoreni susreti i termini.
6.    Udruga Prijatelji Centra sv. Pavao u Zenici organizira i poziva na tradicionalnu Donatorsku večeru koja će biti u Centru 15. travnja s početkom u 19 sati. Donatorska večer je dobra prilika za ugodno druženje i zabavu uz dobru glazbu i bogatu tombolu a sve za simboličnu cijenu ulaznice od 10 KM koju možete kupiti u tajništvu Centra svakim radnim danom od 9 do 15 sati. Ovaj događaj ima za cilj prvenstveno prikupljanje novčanih sredstava za pomoć učenicima koji su u socijalnim neprilikama kao i za nabavku opreme, uređenje školskih prostora, stipendiranje i nagrađivanje nadarenih učenika. Svi su dobro došli. Lijepo bi bilo dati svoj doprinos radu Centra.
7.    Udruge Domovinskog rata Grada Zenice obavještavaju kako je u petak, 15. travnja 23. obljetnica stradanja 4 pripadnika zeničkog HVO-e te pozivaju da se prisjetimo njihove žrtve sv. Misom u 8 sati u crkvi sv. Ilije i polaganjem vijenaca u 9 sati na postojećem spomen obilježju.
8.    Uplaćene su Velike mise za + ANA ĆOSIĆ, mise je uplatio suprug s djecom.
9.    U proteklom tjednu umrle su naše župljanke + ANA ĆOSIĆ, koja je umrla 04. travnja a ukopana 05. travnja na groblju Križ; + LJUBICA LUKIĆ, koja je umrla 06. travnja a ukopana 08. travnja na groblju Prašnice. Sjetimo ih se u svojim molitvama te zahvalimo Gospodinu za dar njihovoga života. Pokoj vječni daruj im Gospodine!