ŽUPNI OGLASI - 09. listopada 2016. / 28. NEDJELJA KROZ GODINU

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo:
u ponedjeljak – sv. Ignacije Antiohijski, biskup i mučenik
u utorak – sv. Luka, evanđelist
u nedjelju – 30. nedjelja kroz godinu ujedno i MISIJSKA NEDJELJA; sv. Mise ovdje u crkvi su u redovitom terminu u 8, 10 i 18 sati;
2.    Kao što rekoh iduće nedjelje slavimo Misijsku nedjelju dan kada cijela Crkva razmišlja i djeluje za misijsko poslanje Crkve. Crkva nije samo pozvana brinuti se za postojeće vjernike nego  naviještati Krista onima koji za njega nisu čuli. Zato na tu nedjelju želimo sebe podsjetiti na tu zadaću ali sjetiti se i svih onih koji su otišli u siromašne krajeve propovijedati Radosnu vijest svjedočeći o Božjoj ljubavi prema čovjeku. I mi se možemo uključiti najprije osobnim svjedočenjem ljubavi, dobra i milosrđa u sredinama gdje živimo, zatim svojim molitvama za što plodonosniji uspjeh misionara i svojim novčanim darom za misije. Zato ćemo iduće nedjelje pod svim Misama skupljati samo jednu milostinju na ovu nakanu. I ne brini koliki god bio tvoj dar kada je od srca on je uistinu velik u Božjim očima i može jako puno dobra učiniti u siromašnim misijskim krajevima.
3.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Katoličkog tjednika u kojem između ostalog možete pročitati: u uvodniku između dva R; o hodočašću u Marija Bistricu na kojem smo i mi sudjelovali; razmišljanje – sposobnost reći hvala; reportaža o župi u Motikama; o prijevarama i mazanju očiju u tržnim centrima; pa ove i druge zanimljive vijesti i razmišljanja možete pročitati u novom broju KT kojeg možete kupiti u župnom uredu.
4.    Darovi za crkvu i godižbinu - pročitati
5.    Mise kroz tjedan – pročitati
6.    Vjeronauk je idući tjedan redovito, kao i dogovoreni termini i susreti.
7.    U ponedjeljak, 17. listopada Katolički školski centar sv. Pavao slavi Dan škole. Povodom toga sv. Misa bit će u crkvi sv. Ilije u 16:30 sati koju predvodi msgr. Pero Sudar, promicatelj Katoličkog školstva u BiH zatim će u 18 sati biti akademija i prigodni program u atriju KŠC-a. Ravnatelj don Ivan Lovrić poziva sve da dođemo te svojim dolaskom uveličamo ovaj dan i damo podršku radu i postojanju ovog Centra koji intelektualno obrazuje ali i odgaja djecu.
8.    Uplaćene su Velike mise za + ZDENKO MAJSTOROVIĆ, mise je uplatila supruga s djecom.
9.    U proteklom tjednu umro je naš župljanin ZDENKO MAJSTOROVIĆ koja je umrla 09. listopada a ukopan 11. listopada na groblju Križ. Sjetimo ga se u svojim molitvama. Pokoj vječni daruj mu Gospodine!