ŽUPNI OGLASI - 04. prosinca 2016. / 2. NEDJELJA ADVENTA

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo:
u utorak – sv. Nikola, biskup
u srijedu – sv. Ambrozije, biskup i crkveni naučitelj
u četvrtak – Bezgrešno začeće BDM
u subotu – sv. Franjo Ksaverski, prezbiter
u nedjelju – 3. nedjelja  adventa ujedno nedjelja Caritasa; sv. Mise ovdje u crkvi su u redovitom terminu u 8, 10 i 17 sati;
2.    Tjedan koji je pred nama je Kvatreni tjedan. Pozvani smo da ga posvetimo molitvom, djelima pokore i ljubavi te postom pogotovo u srijedu, petak i subotu. Ove zimske kvatre posvećene su kršćanskoj dobrohotnosti i zahvalnosti za Božja dobročinstva.
3.    Iduće nedjelje slavimo nedjelju Caritasa. Dan kada želimo razmišljati ali i sudjelovati, svojim odricanjem i žrtvom, u kršćanskoj djelatnoj ljubavi prema siromašnijoj braći i sestrama. Zato ćemo na svim sv. Misama skupljati samo jednu milostinju kojom želimo poduprijeti sve aktivnosti i projekte Caritasa naše nadbiskupije. Nalazimo se u došašću, vremenu priprave na Kristovo rođenje pa učinimo je plodonosnijom tako što ćemo svojim prilogom podržati aktivnost Crkve prema siromašnima. Neka ljubav Božja djeluje kroz nas. Hvala za svaki dar.
4.    U četvrtak, 08. prosinca susjedna župa u Crkvici slavi svoj patron. Svečan sv. Misa je u 11 sati na koju župnik Anto poziva da dođemo te Bogu zahvalimo za Blaženu Djevicu Mariju.
5.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Katoličkog tjednika u kojem između ostalog možete pročitati: u uvodniku služenjem do radosti; s ređenja jednog svećenika i šest đakona; razmišljanje o Papinoj pobudnici Radost ljubavi; osvrt na Papinu knjigu Korupcija – zlo našega vremena; iz misija – počinjati od nule; o blagdanskim zadacima… pa ove i druge zanimljive vijesti i razmišljanja možete pročitati u novom broju KT kojeg možete kupiti u župnom uredu.
6.    Darovi za crkvu i godižbinu - pročitati
7.    Mise kroz tjedan – pročitati
8.    Od iduće subote nećemo imati vjeronauka do daljnjega. Međutim, djeca od 5. do 9 razreda trebaju doći na ispovijed u 10 sati.
9.    Proslava sv. Nikole za djecu iz naše župe bit će u subotu, 10. prosinca u Hrvatskom domu s početkom u 13 sati.
10.    U tjednu koji je pred nama ispovijedat ću bolesnike. Popis bolesnika imam od ranije ali ako se netko u međuvremenu razbolio bilo vaš ili u vašoj blizini, prijavite ga u župnom uredu.
11.    U proteklom tjednu umrli su naši župljani VINKO TOLIĆ, koji je umro 27. 11. a ukopan 29. 11. na groblju Prašnice; NATALIJA KOSTIJAL, koji je umrla 29. 11. a ukopana 01. 12. na groblju Crkvica. Sjetimo ih se u svojim molitvama. Pokoj vječni daruj im Gospodine!
12.     Nakon sv. Mise je Advent fest. Prilika pomoći siromašnijima.