ŽUPNI OGLASI - 03. siječnja 2016. / 2. NEDJELJA PO BOŽIĆU

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo
u srijedu – Bogojavljenje, Sveta tri kralja, Vodokršće, svetkovina
u nedjelju – slavimo nedjelju Krštenja Gospodinova; sv. Mise ovdje u crkvi su u redovitom terminu u 8, 10 i 17 sati i na filijali Drivuša prema dogovoru.
2.    Kao što već rekoh u srijedu slavimo Bogojavljenje. Sv. mise ovdje u crkvi su u 8 i 17 sati. Kao što je i do sada bio običaj tako ćemo i ove godine pod obje sv. mise blagosloviti vodu i sol koju ćete ponijeti u svoje domove te koristiti za blagoslove. Kako ne bi stvarali gužvu i nepotrebno prolijevali vodu, svi ponesite vodu i sol sa sobom koju ću blagosloviti. Na ovaj dan skuplja se samo jedna milostinja  koja se prosljeđuje fondu sv. Djetinjstva u Vatikan iz kojeg se financiraju humanitarni projekti po svijetu koji su usmjereni prema djeci. Hvala za svaki vaš dar.
3.    Od katoličkog tiska nema novih brojeva. Pozvao bih sve koji su do sad bili pretplatnici neka u župnom uredu potvrde pretplatu i za 2016. godinu. Isto tako bih pozvao sve koji žele postati pretplatnici nekog od katoličkog tiska neka to isto učine. Za rast i usavršavanje u vjeri potrebno je i čitati pa neka tiska ne bude promatran samo kroz trošak nego i rast. Svi koji bi htjeli čitati a nisu u mogućnosti financijski isto neka se prijave jer novac ne može biti zapreka.
4.    Darovi za crkvu i godižbinu.
5.    Mise kroz tjedan.
6.    Vjeronauka nema do daljnjega radi zimskog raspusta što ne znači da djeca imaju raspust i od sv. misa.
7.    U proteklom tjednu umrli su naši župljani: NIKOLA MARKOVIĆ, koji je umro 27. 12. a ukopan 29. 12. na groblju Prašnice; MARIJA PALAVRA koja je umrla 26. 12. a ukopana  30. 12. na groblju Gradac; IVAN ČUTURA koji je umro 29. 12. a ukopan 31. 12. na groblju Crkvica. Sjetimo ih se u svojim molitvama i zahvalimo za dar njihovoga života. Pokoj vječni daruj im Gospodine!