ŽUPNI OGLASI - 01. ožujka 2015. / 2. KORIZMENA NEDJELJA

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo:

u srijedu – 7. Devetnica u čast sv. Josipa. Krunica je u 16 sati a sv. Misa u 1630 sati. 
u petak – pobožnost Križnog puta u 16:30 sati. Ujedno je i Prvi petak, u 16 sati bit će ispovijed zatim Križni put a nakon sv. Mise bit će klanjanje Presvetom oltarskom sakramentu.
u nedjelju – 3. KORIZMENA NEDJELJA, NEJDELJA SOLIDARNOSTI, sv. Mise u našoj župnoj crkvi su u 8, 10, 17 sati;  na filijali Drivuša u 10 sati.
2.    Iduće nedjelje slavimo Nedjelju solidarnosti, nedjelju kada bratski želimo pomoći župama koje se nalaze u težem materijalnom stanju te tako pokazati svoju bratsku brigu i solidarnost prema braći i sestrama po krštenju. Zato ćemo iduće nedjelje skupljati samo jednu milostinju na ovu nakanu. U korizmi smo, odričemo se pa pomozimo koliko možemo. 
3.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Glasa koncila i Katoličkog tjednika. U novom broju KT, između ostalog, možete pročitati: u uvodniku – o odumiranju i odseljavanju; posvećena prva koptska katolička crkva na Sinaju; intervju s fra Slavkom Topićem – sv. pjesma trajna je molitva; razmišljanje – starost pritišće Europu; reportaža o župi Čerin; intervju s dr. Ednan Aslan, profesorom islamske pedagogije – islamska teologija se temelji na nasilju; pismo iz Konga… ove i druge zanimljive vijesti i razmišljanja možete pročitati u novom KT kojeg možete kupiti u župnom uredu.
4.    Darovi za crkvu i godižbinu. 
5.    Mise kroz tjedan.
6.    Vjeronauk je idući tjedan prema rasporedu kao i dogovoreni susreti i probe.
7.    Udruga žena „Moderna“ i Kolak Bend organiziraju o8. ožujka proslavu Dana žena. Zabava će biti u Hrvatskom domu s početkom u 20 sati. Ulaznice su 10 KM i možete ih kupiti svakim radnim danom u tajništvu HKD „Napredak“.