ŽUPNI OGLASI - 31. kolovoza 2014. / 22. NEDJELJA KROZ GODINU

1. U tjednu koji je pred nama slavimo:
u srijeda – sv. Grgur Veliki, papa i crkveni naučitelj
u nedjelju – 23. NEDJELJA KROZ GODINU, sv. Mise su u 8, 10, 18 sati i na filijali Drivuša u 10 sati;
2. 05. rujna je Prvi petak, prije sv. Mise bit će prilika za ispovijed a nakon sv. Mise imat ćemo klanjanje Presvetom oltarskom sakramentu.
3. Od katoličkog tiska stigao je novi broj Glasa koncila i Katoličkog tjednika koji u ovom broju između ostalog donosi: u uvodniku o pripitomljavanju vrana; apel južnoafričkih biskupa protiv rata i nasilja nada kršćanima; odgoj za odgovornost tema je ovogodišnjih kolonija za bogoslove; reportaža o župi u Hutovu; priča iz naroda Gavanovo blago; te o proslavama patrona i posvetama… ove i druge vijesti možete pročitati u ovom broju tjednika kojeg možete kupiti u župnom uredu…
4. Darovi za crkvu i godižbinu.
5. Mise kroz tjedan.
6. 08. rujna na Malu Gospu organiziramo hodočašće u svetište Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu. Naime, sestre uršulinke su 1957. godine donijele i proširile pobožnost prema Gospi Brze Pomoći u hrvatskom narodu. Možemo reći da je tu izvor ove pobožnosti u Hrvata. Pa svi oni koji žele hodočastiti neka se prijave u župni ured. Cijena povratne karte je 20 KM. Neka novac ne bude zapreka stoga neka se svi koji žele ići a možda nisu u mogućnosti isto tako prijave pa će i oni ići dobrotom dobrih ljudi. Prijave su do 06. rujna. Ostale informacije dobit ćete iduće nedjelje.
7. U subotu, 06. rujna organiziramo izlet za sve polaznike župnog vjeronauka. Polazak je u 8 sati ispred crkve. Prema vremenskoj prognozi trebalo bi biti lijepo vrijeme a ukoliko bi bila kiša izlet se otkazuje.
8. Dragi vjernici kao što vidite da se nešto radi na Caritasovom centru ili ste već možda čuli kako se pravi dječji vrtić sada vam to i kažemo. Od 01. listopada planira se da krene sa radom Caritasov dječji vrtić za djecu od tri godine do predškolskog uzrasta. Svi oni koji žele upisati djecu u vrtić trebaju uzeti formulare u župnom uredu te ih ispunjene vratiti ili se informirati kod s. Gabrijele. Pa svi koji žele da im djeca idu tu u vrtić neka učine sve ovo rečeno.
9. U proteklom tjednu umrlo je naš župljanin STJEPAN UDILJAK kojI je umro 22. kolovoza a ukopana 26. kolovoza na groblju Crkvica. Pokoj vječni daruj mu Gospodine!