ŽUPNI OGLASI - 30. ožujka 2014. / 4. KORIZMENA NEDJELJA

1.    U tjednu koji je pred nama slavit ćemo:

nedjelja, 06. travnja – 5. KORIZMENA NEDJELJA, sv. Mise ovdje u crkvi su 8, 10 i 18 sati; na filijali Drivuša u 10 sati;
2.    Prešli smo na ljetno računanje vremena pa su ubuduće večernje sv. Mise u 18 sati.:
3.    U petak, 04. travnja je Prvi petak. U 17 sati bit će prilika za ispovijed a nakon sv. Mise imat ćemo klanjanje Presvetom oltarskom sakramentu dok ćemo u 17:30 sati imati pobožnost Križnog puta.
4.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Glasa koncila i  Katolički tjednik koji u novom broju donosi: u uvodniku o postu; biskupi sa zasjedanja BK BiH pozvali da ne napuštamo BiH; razmišljanje o oprostu grijeha; reportaža o župi Ledinac; reportaže o proslavama sv. Josipa u našoj Nadbiskupiji kao i iz naše župe;  neke su od tema koje možete pročitati u novom broju Katoličkog tjednika kojeg možete kupiti u župnom uredu.   
5.    Darovi za crkvu i godižbinu – pročitati. 
6.    Mise kroz tjedan – pročitati.
7.    Idući tjedan djeca od petog do devetog razreda umjesto vjeronauka imat će uskrsnu ispovijed u 9 sati dok ostala djeca ne trebaju dolaziti.
8.    Vjerujem dragi vjernici da se mnogi od vas sjećaju pučkih misija koje su se održavale u našoj župi i na kojim ste mnogi i sudjelovali. Nešto slično želimo napraviti i u današnje vrijeme pa ćemo u tjednu koji je pred nama organizirati duhovnu obnovu za sve vjernike u Zenici koju će voditi oci dominikanci. Zamisli smo da obnova bude svakoga dana u drugoj župi jasno s pozivom da svakoga dana sudjelujemo i dođemo u drugu župu. Traju od 01. do 05.  travnja. Počinju u 17 sati a završavaju sv. Misom u 18 sati osim u Čajdrašu kada počinju u 11 sati i završavaju Križnim putem u 12 sati i sv. Misom u Lađicama kod Križa. Obnova nam je svima potrebna kako bi se približili Bogu i po njemu da možemo sve ljude doživljavati kao svoju braću i sestre prema kojima ćemo biti susretljivi, brižni, pomagati jedni drugima, milosrđe iskazivati i tako učiniti kako naše tako i druge živote ispunjenijim, radosnijim i zadovoljnijim. Budimo kadri ostaviti televiziju, serije i sapunice, i internet na jedan trene kako bi se povezali s Bogom i vidjeli što nam to on govori, piše i poručuje. Ako nismo u mogućnosti ići svakoga dana u sve župe bar dođimo u srijedu, 02. travnja u našu župu u 17 sati. Raspored duhovne obnove za sve župe sa temama imate izvješen na oglasnoj ploči.
9.    Naša duhovna obnova završava u subotu, 05. travnja u župi u Čajdrašu s početkom u 11 sati. U 12 sati bit će Križni put kao pokornički čin u ovom korizmenom vremenu vjernika zeničkih župa kao prošle godine u Podbriježu. Križni put kreće ispred crkve u 12 sati.  Želimo da ovaj zajednički Križni put bude znak našeg jedinstva i zajedništva, da bude sjećanje na sve žrtve koje su podnijele žrtvu radi različitosti, da bude sjećanje na patnju i muku koju u sadašnjem trenutku podnosimo radi toga što smo Kristovi učenici. Pozivam da nam se na ovom Križnom putu pridružite, da molimo za snagu kako bi svoj križ mogli donijeti do kraja te mogli zajedno sa sv. Pavlom reći: dobar sam boj bio, bitku završio i vjeru sačuvao.
10.    U proteklom tjednu umrla je naša župljanka + ANKA BENCUN, koja je umrla 25. ožujka u ukopana 27. ožujka na groblju Crkvica. POKOJ VJEČNI DARUJ JOJ GOSPODINE!