ŽUPNI OGLASI - 28. rujna 2014. / 26. NEDJELJA KROZ GODINU

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo:
u ponedjeljak – sv. Mihael, Gabrijel i Rafael, arkanđeli
u utorak – sv. Jeronim, prezbiter i crkveni naučitelj
u srijedu – sv. Terezija od Djeteta Isusa, djevica i crkvena naučiteljica
u četvrtak – sv. Anđeli Čuvari
u subotu – sv. Franjo Asiški, prezbiter
u nedjelju – 27. NEDJELJA KROZ GODINU, sv. Mise u našoj župnoj crkvi su u 8, 10, 18 sati;  na filijali Drivuša u 10 sati
2.    U srijedu, 01. listopada započinju Listopadske pobožnosti. Mjesec listopad je posvećen BDM te ćemo ga obilježiti moljenjem krunice i na taj način sudjelovati u zajedničkoj molitvi Crkve koja želi zahvaliti BDM što nas svojim zagovorom prati na našem životnom putu. Pozivam sve vas da se uključimo u ovu molitvenu zajednicu Crkve te molimo bilo ovdje u crkvi pola sata prije sv. Mise u 18 sati bilo u svojim obiteljima. Isus kaže molite i dat će vam se, zajednička molitva je uslišanija. Molimo!
3.    U petak, 03. listopada je Prvi petak. Prije sv. Mise bit će prilika za ispovijed a nakon sv. Mise imat ćemo klanjanje Presvetom oltarskom sakramentu.
4.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Glasa koncila i  Katoličkog tjednika koji u ovom broju između ostalog donosi: u uvodniku o potrebi zdravog i pozitivnog novinarstva; panorama Papinog posjeta u Albaniju; teološko promišljanje – o ubijanju u ime Alaha; Papina poruka za Dan sredstava društvenih komunikacija; istraživanje – katoličke tiskovine na području BiH… ove i druge vijesti možete pročitati u ovom broju tjednika kojeg možete kupiti u župnom uredu…
5.    Darovi za crkvu i godižbinu. 
6.    Mise kroz tjedan.
7.    Raspored sv. Misa po grobljima – pročitati.
8.    Vjeronauk je idući tjedan prema rasporedu kao i probe i susreti. 
9.    Uplaćene su Velike mise za + PAVAO OSVALD, mise je uplatila supruga s djecom.
10.    11. listopada je 9. hodočašće vjernika Vrhbosanske nadbiskupije u Gospino svetište u Marija Bistricu. BDM Marija nas okuplja kao svoju djecu da nas savjetuje i vodi kroz ovaj zemaljski život. Ovo nam je prilika zahvaliti joj svojom žrtvom i svojim dolaskom. Cijena povratne karte je 40 KM a polazak bi bio na sam dan 11. listopada u 3:30 sata ovdje ispred crkve. Svi koji žele hodočastiti trebaju se prijaviti do 09. listopada u župni ured. Sv. Misa je u 11 sati a Križni put u 14 sati nakon kojeg bi bio povratak kući. Napominjem da se granica može preći samo sa važećom putovnicom.