ŽUPNI OGLASI - 26. listopada 2014. / 30. NEDJELJA KROZ GODINU

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo:

u utorak – sv. Šimun i Juda Tadej, apostoli
u subotu – SVI SVETI, zapovijedana svetkovina, sv. Mise u našoj župnoj crkvi bit će u 8 i 17 sati; na groblju Prašnice u 11 sati; na groblju Crkvica u 15:30 sati s tim da će biti polaganje vijenaca na središnjem spomen obilježju za sve poginule branitelje u 15:15 sati.
u nedjelju – DUŠNI DAN, sv. Mise u našoj župnoj crkvi su u 8, 10, 17 sati;  na groblju Križ u 11 sati
2.    Od 01. do 08. studenoga vjernici mogu dobiti potpuni oprost za svoje pokojne. Da bi dobili oprost potrebno je doći u crkvu i slaviti sv. Misu, pričestiti se a ako nismo u stanju milosti ispovjediti se te izmoliti Očenaš, Vjerovanje i izmoliti jednu molitvu na nakanu sv. Oca.
3.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Glasa koncila i  Katoličkog tjednika koji u ovom broju između ostalog donosi: u uvodniku o odjeku Sinode o obitelji; o proslavama svetkovina; povodom jubileja o Katoličkoj crkvi u Srbiji; naši mladi u Češkoj; razmišljanje o misionarskom zvanju; rogovi u vreći – osvrt na izbore…ove i druge vijesti možete pročitati u ovom broju tjednika kojeg možete kupiti u župnom uredu.
4.    Darovi za crkvu i godižbinu. 
5.    Mise kroz tjedan.
6.    Idući tjedan neće biti vjeronauka radi svetkovine Svih Svetih. 
7.    U petak, 31. listopada s početkom u 19 sati u KŠC sv. Pavao bit  će promocija knjige Župa sv. Ilije Proroka spomenica 1863 – 2014. Župnik fra Zdravko poziva da dođemo i uveličamo ovaj događaj.
8.    Udruge domovinskog rata Općine Zenica obavještavaju kako će na Svi Svete biti polaganje vijenaca poginulim braniteljima na lokalnom spomen obilježju: 
u Šušanju u 9 sati
u Janjcu u 10 sati
u Podbriježju u 13:15 sati
na gradskom groblju Crkvica u 15:15 sati
9.    U proteklom tjednu umro je naš župljanin ZDRAVKO HRGIĆ, koja je umro 22. listopada a ukopan 24. listopada na groblju Križ. Pokoj vječni daruj mu Gospodine!