ŽUPNI OGLASI - 24. kolovoza 2014. / 21. NEDJELJA KROZ GODINU

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo:

u srijeda – sv. Monika,
u četvrtak – sv. Augustin, biskup i crkveni naučitelj
u petak – Mučeništvo sv. Ivana Krstitelja
u nedjelju – 22. NEDJELJA KROZ GODINU, sv. Mise su u 8, 10, 18 sati i na filijali Drivuša u 10 sati; 
2.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Glasa koncila i  Katoličkog tjednika koji u ovom broju između ostalog donosi: u uvodniku o progonima kršćana na Bliskom istoku; zatim panorama o pohodu Pape Južnoj Koreji; o proslavama Velike Gospe; o posvetama i obljetnicama crkava u Rankoviću, Koraću, Zavidoviću i u Crkvicama; reportaža o župi u Prudu; ove i druge vijesti možete pročitati u ovom broju tjednika kojeg možete kupiti u župnom uredu…
3.    Darovi za crkvu i godižbinu. 
4.    Mise kroz tjedan.
5.    Udruga prijatelja KŠCa i KŠC sv. Pavao pozivaju na četvrti susret bivših učenika KŠCa u subotu 30. kolovoza s početkom u 17 sati. Potrebno se prijaviti do 25. kolovoza radi što bolje organizacije. Opširnije informacije, kako, gdje i kome se prijaviti, imate izvješeno na oglasnoj ploči.
6.    ŽENIDBENI NAVJEŠTAJ: brak u crkvi žele sklopiti LEO KRIŠTO rođen 21. 09. 1986. godine u Zenici od oca Zorana i majke Reze rođ. Šterl i DIJANA ŠIŠIĆ rođena 19. 06. 1990. u Zenici od oca Ajdina i majke Sabine rođ. Barić. Žele se vjenčati ovdje u crkvi 29. 08. 2014. Želimo im Božji blagoslov.
7.    08. rujna na Malu Gospu organiziramo hodočašće u svetište Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu. Naime, sestre uršulinke su 1957. godine donijele i proširile pobožnost prema Gospi Brze Pomoći u hrvatskom narodu. Možemo reći da je tu izvor ove pobožnosti u Hrvata. Pa svi oni koji žele hodočastiti neka se prijave u župni ured. Cijena povratne karte je 20 KM. Neka novac ne bude zapreka stoga neka se svi koji žele ići a možda nisu u mogućnosti isto tako prijave pa će i oni ići dobrotom dobrih ljudi. Prijave su do 06. rujna. Ostale informacije dobit ćete iduće nedjelje. 
8.    Uplaćene su Velike mise za LUKA AČKAR, mise je uplatila supruga s djecom i brat Jure.
9.    U proteklom tjednu umrla je naša župljanka NADA BOŠNJAK koja je umrla 14. kolovoza a ukopana 18. kolovoza na groblju Crkvica. Pokoj vječni daruj joj Gospodine!