ŽUPNI OGLASI - 23. veljače 2014. / 7. NEDJELJA KROZ GODINU

1.    U tjednu koji je pred nama slavit ćemo:

nedjelja, 02. ožujka – 8. NEDJELJA KROZ GODINU, sv. Mise ovdje u crkvi su 8, 10 i 17 sati; na filijali Drivuša u 10 sati;
2.    U srijedu, 26. veljače je šesta Devetnica u čast sv. Josipa. Razmišljat ćemo o sakramentu svetog reda. U 16 sati je krunica i prilika za ispovijed a u 1630 je sv. Misa. 
3.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Glasa koncila i  Katolički tjednik koji u novom broju donosi: u uvodniku o razlozima za socijalni bunt; izjava Komisije Iustitia et pax – reforme preduvjet za izgradnju boljeg društva; današnje djetinjstvo u odnosu na nekad – razmišljanje; ljudi koji nemaju ništa a zapravo imaju sve – iskustva iz Afrike; reportaža o zajednici mladih Gorući grm u našoj župnoj zajednici;  su neke od tema koje možete pročitati u novom broju Katoličkog tjednika.   
4.    Darovi za crkvu i godižbinu – pročitati. 
5.    Mise kroz tjedan – pročitati.
6.    Vjeronauk je idući tjedan redovito, probe i susreti prema već dogovorenim terminima.
7.    Šahovski klub Napredak organizira 1. Šahovski turnir zenički župa u nedjelju 02. ožujka u Hrvatskom domu s početkom u 15 sati. Svaka župa treba imati po tri igrača i jednog omladinca do 16 godina. Igrači se trebaju prijaviti u župni ured. Pa pozivamo one koji se bave šahom da se prijave i sudjeluju u ovom turniru te daju doprinos ovoj inicijativi.
8.    Udruga žena i Kolak bend organiziraju proslavu Dana žena, 08. ožujka u Hrvatskom domu s početkom u 20 sati. Ulaznice po cijeni od 10 KM požete kupiti već od sutra u Hrvatskom domu od 17 do 19 sati.
9.    Uplaćene su Velike mise za + MILKU MARKOVIĆ, mise je uplatio suprug s djecom.
10.    U proteklom vremenu ukradeno je zvona s kapele na groblju Križ. Pozivam na oprez ili ako primijetite nekakve sumnjive osobe na grobljima, molim vas da to javite u župni ured ili policiji.
11.    U proteklom tjednu umrli su naši župljani + Ambroža Čabraja, koji je umro 15. veljače a ukopan 18. veljače na groblju Križ; + Marko Milanović koji je umro 22. veljače a bit će ukopan danas, 23. veljače na groblju Gradac u 15 sati. Pokoj vječni daruj im Gospodine!