ŽUPNI OGLASI - 23. studenoga 2014. / NEDJELJA KRISTA KRALJA

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo:

u ponedjeljak – sv. Andrija Dung Lac, prezbiter i drugovi
u utorak – sv. Katarina Aleksandrijska, djevica i mučenica
u nedjelju – 1. NEDJELJA ADVENTA, sv. Mise u našoj župnoj crkvi su u 8, 10, 17 sati;  na filijali Drivuša u 10 sati
2.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Glasa koncila i  Katoličkog tjednika koji u ovom broju između ostalog donosi: u uvodniku simbol tame i simbol svjetla; posveta i proslava 150. obljetnice župe u Glamoču; razmišljanje o žrtvi koju su podnijeli u Vukovaru; šutnja u odgojnom procesu; reportaža o Vukovaru; o misionarskoj aktivnosti sestara SMI na Haitiju;   ove i druge vijesti možete pročitati u ovom broju tjednika kojeg možete kupiti u župnom uredu.
3.    Darovi za crkvu i godižbinu. 
4.    Mise kroz tjedan.
5.    Vjeronauk je idući tjedan redovito kao i probe te dogovoreni susreti. 
6.    U ponedjeljak u 17 sati slavit ćemo sv. Misu za tri poginula branitelja zeničkog HVOa: Tomislav Miškić; Branko Palavra i Predrag Pandža koji su poginuli na bojišnici Meščana u Travniku.
7.    U utorak, 25. studenoga u našoj župi bit će duhovna obnova za srednjoškolce i studentsku mladež s početkom u 930 sati a završava sv. Misom u 17 sati. Svi oni koji žele sudjelovati u ovom duhovno meditativnom programu neka se prijave kod s. Gabrijele ili u župni ured. 
8.    U srijedu, 26. studenoga bit će 3. Izborna skupština Udruge prijatelji KŠC sv. Pavao  u 18 sati u amfiteatru KŠC sv. Pavao, na koju Predsjedništvo Udruge poziva sve svoje članove i prijatelje.
9.    Približava nam se proslava sv. Nikole koju ćemo i ove godine organizirati sve župe zajedno kroz prigodni program i podjelu darova u HKD Napredak. Darove primaju djeca do četvrtog razreda  uključivo. Imena djece od prvog do četvrtog razreda koja dolaze na župni vjeronauk imamo. Zato je potrebno prijaviti djecu predškolskog uzrasta koju nemamo na popisu. Kako i kada će biti organizirana proslava bit ćete obaviješteni idućih nedjelja. Svi koji mogu pomoći u organizaciji svojim novčanim prilogom su dobro došli. 
10.    Na prvu nedjelju Adventa započinje Godina posvećenog života. Poznato vam je ili ukoliko nije da je, prema odluci pape Franje, godina 2015. za Crkvu – Godina posvećenog života, koja će biti otvorena 30. studenoga 2014., na Prvu nedjelju došašća, a zatvorena na Svijećnicu, 2. veljače 2016. Mi je želimo započeti zajedničkom sv. Misom i klanjanjem u subotu, 29. studenoga u 17 sati. Pozivam da dođemo na sv. Misu i ostanemo na zajedničkom klanjanju.
11.    U proteklom tjednu umrla je naša župljanka JELENA JUREŠIĆ, koja je umrla 19. studenoga a bit će ukopana danas, nedjelju, u 14 sati na groblju Križ. Pokoj vječni daruj joj Gospodine!