ŽUPNI OGLASI - 21. rujna 2014. / 25. NEDJELJA KROZ GODINU

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo:

u utorak – sv. Pio iz Pietrelcine, prezbiter
u subotu – sv. Vinko Paulski, prezbiter
u nedjelju – 26. NEDJELJA KROZ GODINU, sv. Mise u našoj župnoj crkvi su u 8, 10, 18 sati;  na filijali Drivuša u 10 sati
2.    Iduće nedjelje slavimo Svjetski dan sredstava društvenih komunikacija pa ćemo razmišljati o komunikacijama. Ujedno je i nedjelja koju je naš Nadbiskup odredio da bude dan kada se u svim našim župama skuplja kolekta za izgradnju Centra za postoral mladih. Mladi iz naše župe osjetili su dobrotu i blagodati ovog Centra kroz edukacije kao i financijsku pomoć u različitim projektima i stipendijama. Ovo je jedan od načina da zahvalimo ali i da svojim prilogom ugradimo svoju ciglu u ovaj projekt. Tako ćemo iduće nedjelje skupljati samo jednu kolektu na ovu nakanu.
3.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Glasa koncila i  Katoličkog tjednika koji u ovom broju između ostalog donosi: u uvodniku – Crkva u Albaniji dočekuje Papu; o obilježavanju stradanja Hrvata u Uzdolu i Grabovici; intervju s mons. Lucjanom Avgusutininom, predsjednikom BK Albanije – Crkva igra važnu ulogu u razvoju čovjeka u Albaniji;  reportaža u župi u Domaljevcu; molitva kao gradnja nasipa… ove i druge vijesti možete pročitati u ovom broju tjednika kojeg možete kupiti u župnom uredu…
4.    Darovi za crkvu i godižbinu. 
5.    Mise kroz tjedan.
6.    Vjeronauk je idući tjedan prema rasporedu kao i probe i susreti. 
7.    Dragi župljani, radost mi je obavijestiti vas kako su se ove godine iz naše župne zajednice prijavila dva mladića za bogosloviju koji osjećaju svećenički poziv te je Nadbiskup prihvatio njihove molbe i primio ih za kandidate Vrhbosanske nabiskupije. To su:
Sandro Jurešić koji je rođen 12. svibnja 1995. u Zenici od oca Jakova i majke Jelena rođ. Marković. Sandro je peto, najmlađe, dijete svojih roditelje. Osnovnu školu završio je u KŠC u Zenici a gimnaziju u Nadbiskupijskom sjemeništu u Travniku. Kršten, pričešćen i krizman u ovoj župi. i 
Kristijan Krišto koji je rođen 23. srpnja 1995. u Zenici od oca Dragana i majke Gordane rođ. Jurešić. Kristijan je prvo od dvoje djece svojih roditelja. Osnovnu školu i gimnaziju je završio u KŠC u Zenici. Kršten, pričešćen i krizman u ovoj župi. Bog uvijek poziva a njih dvojica su dokaz da i danas ima onih koji čuju i koji su spremni odazvati tom Božjem pozivu. Župa će ih pratiti na njihovom putu a sve vas pozivam da ih uključimo u svoje molitve da dobri Bog što je započeo da i dovrši pa da za šest godina slavimo dvije Mlade mise.
8.    Od 25. do 28. rujna je treća volonterska akcija 72 sata bez kompromisa u našoj Nadbiskupiji u kojoj mladi vođeni duhom ljubavi prihvaćaju volontirati tri dana u župnim zajednicama gdje se pokazala potreba. Tako će i naši mladi ići tamo gdje im se odredi te nesebično pomagati ali će i u našu župu doći desetak mladih te raditi na predviđenim projektima. Do sada smo sudjelovali u obe prethodne akcije pa ćemo i u ovoj. I vi se možete uključiti tako što će te primiti nekoga od volontera da prespava. Do sada ste to rado činili nadam se da ćete i ovaj put. Pa se prijavite u župni ured svi koji ste u mogućnosti primiti nekoga volontera.
9.    Općinski odbor HDZBiH Zenica poziva sve članove i simpatizere na skup Hrvatskog narodnog sabora čiji je član i HDZBiH u srijedu, 24. rujna s početkom u 17 sati u Hrvatski dom. Pored lokalnih nositelja vlasti obrati će se i prof. Dragan Čović. U zabavnom dijelu uz domjenak i druženje goste će zabavljati Mato Bulić, Ivan Jelić i grupa Nostalgija.