ŽUPNI OGLASI - 21. prosinca 2014. / 4. NEDJELJA DOŠAŠĆA

1. U tjednu koji je pred nama slavimo:

u srijedu – BADNJAK, ima misa zornica i misa Polnoćka u 24 sata.
u četvrtak – BOŽIĆ, ROĐENJE ISUSA KRISTA, sv. Mise su u 6, 10 i 17 sati
u petak – SV. STJEPAN PRVOMUČENIK, sv. Mise su 8 i 17 sati
u subotu – SV. IVAN, APOSTOL I EVANĐELIST, sv. Misa je u 8 sati
u nedjelju – NEDJELJA SV. OBITELJI, SVJETSKI DAN SELILACA I IZBJEGLICA, sv. Mise u našoj župnoj crkvi su u 8, 10, 17 sati;  na filijali Drivuša u 10 sati
2. U subotu, 27. prosinca započinjemo blagoslov obitelji. Blagoslivljat će tri svećenika. Na oglasnoj ploči imate izvješen raspored blagoslova obitelji ali isto tako na izlazu iz crkve možete uzeti Božićni listić u kojem imate raspored blagoslova, važnije termine  te statističke podatke za prethodnu godinu u našoj župi. Budite u svojim domovima  kada je na redu vaše selo ili ulica jer blagoslivljamo obitelji a ne zidove. Kada bude na redu grad pripazite jesu li ulazi u zgradu otključani. Dok traje blagoslov obitelji sv. Mise su u 7:30 sati ako nije drugačije naznačeno. 
3. U petak, 26. prosinca je Božićno sijelo u Hrvatskom domu s početkom u 20 sati. Pozivamo sve koji se žele družiti i veseliti uz pjesmu neka dođu. Piće će biti osigurano kao i glazba a hranu i kolače ponesite vi jer vjerujem kako će toga biti na pretek tih dana pa neka se sve blaguje a ne baca.
4. U subotu, 27. prosinca je Božićni turnir zeničkih župa u gradskoj Areni s početkom u 10 sati. Pozivamo sve  župljane da dođete i bodrite svoju župu. Božić je blagdan zajedništva i susreta pa nam je ovo prilika da se susretnemo jedni s drugima te širimo ozračje Božića, ozračje ljubavi te to svjedočimo pred današnjim svijetom. 
5. Od katoličkog tiska stigao je novi broj Glasa koncila i Katoličkog tjednika koji u ovom broju između ostalog donosi: u uvodniku o tjelobrižnicima; reportaža s blagoslova Caritasova centra u Zenici; intervju s fra Ilijom Vrdoljakom, provincijalnim ministrom u Beču; reportaža o župi u Tramošnici; razmišljanje – veći ili manji slabić… ove i druge vijesti možete pročitati u ovom broju tjednika kojeg možete kupiti u župnom uredu.
6. Darovi za crkvu i godižbinu. 
7. Mise kroz tjedan.
8. U utorak, 23.prosinca 2014. godine s početkom u 18:30 sati biti Božićni koncert u KŠC „Sv. Pavao“. Pozivamo sve vjernike da dođu te svojom nazočnošću podrže naše učenike i djelatnike i uživaju u lijepim Božićnih pjesmama.
9. Nakon sv. Mise je Adventfest pa sudjelujmo u pomoći najpotrebnijima u našoj župi.