ŽUPNI OGLASI - 18. svibnja 2014. / 5. USKRSNA NEDJELJA

1.    U tjednu koji je pred nama slavit ćemo:

subota, 24. svibnja – Marija pomoćnica kršćana
nedjelja, 25. svibnja – 6. USKRSNA NEDJELJA, sv. Mise ovdje u crkvi su 8, 10 i 18 sati; na filijali Drivuša u 10 sati; 
2.    U tjednu koji je pred nama nema zapovijedanih blagdana ni svetkovina.
3.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Svjetla riječi, Glasa koncila i Katoličkog tjednika koji u ovom broju između ostalog donosi: u uvodniku o saboru i zborovanju; reportaža o blagoslovu orgulja u Crkvicama; intervju s fra Josipom Bebićem, povjerenikom za inozemnu pastvu o Bleiburgu; reportaža o župi u Novom Šeheru; u rubrici radost odrastanja kako pravilno zaštiti svoju djecu; ove i druge vijesti i razmišljanja možete pročitati u novom broju Katoličkog tjednika kojeg možete uzeti u župnom uredu. 
4.    Darovi za crkvu i godižbinu – pročitati. 
5.    Mise kroz tjedan – pročitati.
6.    Župni vjeronauk je prema rasporedu, susreti i probe prema dogovoru.
7.    Župni ured sv. Ilije obavještava da će od četvrtka, 22. svibnja započeti pobožnost Devet četvrtaka na čast sv. Ilije Proroka. Krunica i litanije su u 17:30 sati a sv. Misa u 18 sati. Župnik poziva i potiče da podržimo i ovu pobožnost.
8.    31. svibnja je 43. Dan mladih Vrhbosanske nadbiskupije koji se tradicionalno održava u Komušini, našem Marijanskom svetištu. Svi mladi i srednjoškolci koji žele ići i provesti dan u molitvi, druženju, zajedništvu te upoznavanju drugih mladih iz cijele naše nadbiskupije trebaju se prijaviti do 28. svibnja u župni ured.  Svi koji se prijave platit će samo pola karte u visini 5 KM drugu polovicu će platiti dobročinitelji. Obveza je da idu svi krizmanici i njima je karta besplatna.
9.    U proteklom tjednu umrli su naši župljani + RUŽA ŠTRBAC, koja je umrla 12. svibnja a ukopana 14. svibnja na groblju Križ; + VINKO KREZIĆ, koji je umro 13. svibnja a ukopan 15. svibnja na groblju Crkvica. POKOJ VJEČNI DARUJ IM GOSPODINE!