ŽUPNI OGLASI - 16. ožujka 2014. / 2. KORIZMENA NEDJELJA

1.    U tjednu koji je pred nama slavit ćemo:

srijeda, 19. ožujka – sv. Josip, zaručnik BDM
nedjelja, 23. ožujka – 3. KORIZMENA NEDJELJA, NEDJELJA SOLIDARNOSTI sv. Mise ovdje u crkvi su 8, 10 i 17 sati; na filijali Drivuša u 10 sati;
2.    U srijedu, 19. ožujka je sv. Josip, zaručnik BDM ujedno zaštitnik naše župne zajednice. Ovo je zapovijedana svetkovina za našu župnu zajednici. Sv. Mise su u 8, 11 i 17 sati. Svečana sv. Misa je u 11 sati koju predvodi preč. Marko Zubak, rektor Vrhbosanske bogoslovije. Pozivam i potičem vas dragi vjernici da taj dan svetkujemo kako i dolikuje, najprije sv. Misom zatim za svojim obiteljskim stolom sa svojima. Utecimo se zagovoru sv. Josipa da možemo poput njega sve svoje nade i pouzdanje staviti u Boga koji nas prati na životnom putu te nas dovede u obećani vječni život. Kao i dosadašnjih godina sv. Misa će biti u dvorištu crkve zbog brojnosti hodočasnika tako da se neće moći s autom u dvorište pa bi najbolje bilo doći bez auta ili ako već dolazimo parkirati negdje u blizini. Nakon sv. Mise bit će prilika za pjesmu, kolo i druženje. Dobro došli!!!  
3.    U petak, 21. ožujka u 16:30 sati bit će pobožnost Križnog puta.
4.    Iduće nedjelje, 3. korizmene slavimo Nedjelju solidarnosti. Na ovu nedjelju u svim župama u našoj Nadbiskupiji  skupljaju se prilozi za župe koje se nalaze u težoj materijalnoj neimaštini. Tako ćemo i mi, takvima, dati svoj doprinos pa ćemo iduće nedjelje skupljati samo jednu milostinju na tu nakanu. Nalazimo se u korizmenom vremenu kada smo se mnogi odrekli nečega pa neka to odricanje bude u korist drugoga. Darujmo ono što smo na taj način uštedjeli i pomozimo ugroženijima. Za svaki dar hvala.
5.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Glasa koncila i  Katolički tjednik koji u novom broju donosi: u uvodniku o pojavi pape Franje; poziv biskupa na molitvu za mir u Ukrajini i Siriji; što znači posuti se pepelom; intervju s papom Franjo povodom godišnjice pontifikata; reportaža o župi Ljubija; zanimljivo razmišljanje o obitelji iz kuta Crkve i svijeta; neke su od tema koje možete pročitati u novom broju Katoličkog tjednika kojeg možete kupiti u župnom uredu.   
6.    Darovi za crkvu i godižbinu – pročitati. 
7.    Mise kroz tjedan – pročitati.
8.    Vjeronauk je idući tjedan redovito, probe i susreti prema već dogovorenim terminima.
9.    Od utorka 18. ožujka u crkvi sv. Ilije počinje Pobožnost trinaest utoraka u čast sv. Anti. U 1730 sati je krunica a sv. Misa u 18 sati. Župnik poziva da sudjelujemo i u ovoj pobožnosti kao zahvalu za zagovor i milosti izmoljene po sv. Anti.
10.    U proteklom tjednu umrla je naša župljanka EMILIJA MIKUŠ, koja je umrla 13. 03. a ukopana 15. 03. na groblju Crkvica. Pokoj vječni daruj joj Gospodine!