ŽUPNI OGLASI - 14. rujna 2014. / UZVIŠENJE SV. KRIŽA

1. U tjednu koji je pred nama slavimo:
u ponedjeljak – Blažena Djevica Marija Žalosna
u utorak – sv. Kornelije, papa i Ciprijan, biskup, mučenici
u nedjelju – 25. NEDJELJA KROZ GODINU, sv. Mise u našoj župnoj crkvi su u 8, 10, 18 sati; na filijali Drivuša u 10 sati
2. U tjednu koji je pred nama imamo jesenske kvatre. Vjernici se pozivaju da u srijedu, petak i subotu poste te kroz zauzetiju molitvu i djela ljubavi čine milosrđe. Ove jesenske kvatre posvećene su molitvi za svećenička i redovnička zvanja te duhovnu izgradnju mladeži. Uključimo se i svi mi u ove nakane kroz svoju molitvu u ovom tjednu.
3. Od katoličkog tiska stigao je novi broj Glasa koncila i Katoličkog tjednika koji u ovom broju između ostalog donosi: u uvodniku o životu kao navici; reportaža o nacionalnom svetištu Krvi Kristove u Ludbregu; reportaža o samostanu u Fojnici; statistički podaci o provinciji Bosni Srebrenoj; životopis o fra Vinku Tomasu zvanom fra Vice; razmišljanje što nam poručuje posljednji popis te statistike Katoličke Crkve u BiH; te poučno pouke pauka… ove i druge vijesti možete pročitati u ovom broju tjednika kojeg možete kupiti u župnom uredu…
4. Darovi za crkvu i godižbinu.
5. Mise kroz tjedan.
6. Vjeronauk je idući tjedan prema rasporedu kao i probe i susreti. U utorak je proba velikog zbora nakon večernje sv. Mise.
7. Danas, 14. rujna vokalno instrumentalna skupina Novo nebo u amfiteatru KŠC ima promociju svog novog albuma Gospodin dolazi i koncert. Pozivam sve da dođemo i svojom nazočnošću podržimo naše mlade u njihovom plemenitom nastojanju uljepšavanja liturgijskog slavlja i crkvenog pjevanja. Ulaz je slobodan.
8. Od 25. do 28. rujna je treća volonterska akcija 72 sata bez kompromisa u našoj Nadbiskupiji u kojoj mladi vođeni duhom ljubavi prihvaćaju volontirati tri dana u župnim zajednicama gdje se pokazala potreba. Tako će i naši mladi ići tamo gdje im se odredi te nesebično pomagati ali će i u našu župu doći desetak mladih te raditi na predviđenim projektima. Do sada smo sudjelovali u obe prethodni akcije pa ćemo i u ovoj. Evo i vi se možete uključiti tako što će te primiti nekoga od volontera da prespava. Do sada ste to rado činili nadam se da ćete i ovaj put.
9. U proteklom vremenu umrla je naša župljanka Ana Batinić koja je umrla 29. kolovoza a ukopana 06. rujna 2014. u Busovači. Pokoj vječni daruj joj Gospodine!