ŽUPNI OGLASI - 13. travnja 2014. / CVJETNICA, NEDJELJA MUKE GOSPODNJE

1.    U tjednu koji je pred nama slavit ćemo:

četvrtak, 17. travnja – VELIKI ČETVRTAK, MISA VEČERE GOSPODNJE, sv. Misa je u 18 sati
petak, 18. travnja – VELIKI PETAK, MUKA GOSPODINA ISUSA KRISTA, obredi počinju 17 sati.
subota, 19. travnja – VELIKA SUBOTA, MISA VAZMENOG BDIJENJA, obredi i sv. Misa su u 19 sati.
nedjelja, 20. travnja – USKRS, sv. Mise ovdje u crkvi su 8, 10 i 18 sati; u KPZ u 8 sati na filijali Drivuša u 10 sati; 
2.    Dragi vjernici današnjom nedjeljom započinje Veliki tjedan. U ovom tjednu dogodili su se najvažniji događaji za nas i našu vjeru. I te događaje ćemo obilježiti u dane kada su se i dogodili: na Veliki četvrtak su ustanovljeni sakramenti sv. Reda i sv. Mise te na taj dan slavimo misu večere Gospodnje; nakon sv. Mise imat ćemo organizirano bdijenje pred Presvetim koje će trajati sat vremena; na Veliki petak Isus je podnio muku za mene, za tebe, za čitav svijet te ćemo na taj dan imati obrede Velikog petka koji se sastoje od čitanja Isusove muke, ljubljenje križa i pričesti. Nakon obrede crkva će biti otvorena za one koji se žele još pomoliti na Isusovom grobu;  na Veliku subotu imamo vazmeno bdijenje u kojem slavimo pobjedu dobra nad zlom; svjetla nad tamom, života nad smrću. Dragi vjernici ovi dani su vrhunac našeg vjerničkog života te bi svaki onaj koji sebe smatra vjernikom morao u njima sudjelovati.  Zato pozivam i potičem sve vas da zajedno s Isusom proživimo ove događaje kako bi jednog dana mogli doživjeti i radost uskrsnuća. Da zajedno kao obitelj dođemo i sudjelujemo u obredima kako i dolikuje za sve one koji se smatraju Isusovim učenicima.
3.    Tradicionalni blagoslov jela bit će kao i do sada na Veliku subotu nakon mise Vazmenog bdijenja. 
4.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Glasa koncila i  Katolički tjednik koji u novom broju donosi: u uvodniku o djelima ljubavi; proglašeni novi sveci u Crkvi; intervju – Bog poznaje samo jednu vrstu odnosa a to je ljubav; reportaža o vjernicima u Srebrenici; u rubrici odrastanje – rad s djecom; o običajima na Cvjetnicu; neke su od tema koje možete pročitati u novom broju Katoličkog tjednika kojeg možete kupiti u župnom uredu.   
5.    Darovi za crkvu i godižbinu – pročitati. 
6.    Mise kroz tjedan – pročitati.
7.    Župnog vjeronauka nema do daljnjeg radi ispovijedi i uskrsnih blagdana
8.    U proteklom tjednu umrli su naši župljani + BRANISLAV LAZIĆ, koji je umro 07. travnja a ukopan 09. travnja na groblju Crkvica; + JOSIP KAJIĆ, koji je umro 09. travnja a ukopan 10. travnja na groblju Prašnice. POKOJ VJEČNI DARUJ IM GOSPODINE!