ŽUPNI OGLASI - 12. siječnja 2014. / KRŠTENJE GOSPODINOVO

1.    U tjednu koji je pred nama slavit ćemo:
srijeda, 15. siječnja – prva devetnica u čast sv. Josipa
petak, 17. siječnja – sv. Antun, opat
nedjelja, 19. siječnja – 2. nedjelja kroz godinu, sv. Mise ovdje u crkvi su 8, 10 i 17 sati; na filijali Drivuša u 10 sati;
2.    U srijedu, 15. siječnja započinju Devetnice u čast sv. Josipa kao priprava za proslavu našeg Patrona sv. Josipa. Dosada smo tematski razmišljali pa ćemo i ovaj put kroz Devetnice razmišljati o sakramentima kao neiscrpnom blagu koje nam je Krist ostavio da koristimo za osobno usavršavanje u vjeri i na veću slavu Božju. Sv. Misa počinje u 1630 sati a pola sata prije molit ćemo krunicu te će biti prilika za ispovijed. Pozivam da u što većem broju sudjelujemo u Devetnicama te tako napredujemo i rastemo u svojoj vjeri koju ćemo pretočiti u konkretan život.
3.    Od 18. do 25. siječnja je molitvena osmina za jedinstvo kršćana, da sve što je razjedinjeno ponovno se ujedini. Pozivam da kroz ovo vrijeme nastojimo sudjelovati kroz dolazak na sv. Mise i da zajedno, ujedinjeni, uputimo Bogu svoje molitve za jedinstvo kršćana.
4.    U subotu, 18. siječnja započinje i Devetnica u čast sv. Anđele Marici, utemeljiteljice sestara Uršulinki koje djeluju u našoj župnoj zajednici. 27. siječnja je proslava njihovog Patrona. Na proslavu pripremat ćemo se molitvom sv. Anđeli nakon sv. Mise. Devetnicu posvećujemo za nova duhovna zvanja pa pozivam da se uključimo i u ovu Devetnicu sudjelovanjem na sv. Misama i svojom molitvom.
5.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Glasa koncila, Svjetla riječi i Katolički tjednik koji u novom broju donosi: u uvodniku Nova godina nova nadanja; intervju s Goranom Milićem – kriza se u BiH lakše podnosi jer su ljudi solidarniji jedni prema drugima; reportaža o župi Grljevići; razmišljanje – budi dovoljno glasan da možeš sam sebe čuti; razmišljanje – nema konsenzusa oko pobačaja; poziv Pape – nikad ne gubimo hrabrost molitve… ove i druge vijesti iz života crkve možete pročitati u novom broju Katoličkog tjednika.   
6.    Darovi za crkvu i godižbinu – pročitati. 
7.    Mise kroz tjedan – pročitati.
8.    Vjeronauka nema do daljnjeg radi zimskog raspusta što ne znači da djeca imaju raspusti od sv. Misa.
9.    U proteklom tjednu umrla je naša župljanka MARICA FIŠIĆ, koja je umrla 10. 01. a ukopana 11. 01. na groblju Crkvica. POKOJ VJEČNI DARUJ JOJ GOSPODINE!

VRHBOSANSKA NADBISKUPIJA
RIMOKATOLIČKI ŽUPNI URED
SVETI JOSIP"
Strossmayerova 17, ZENICA
Tel / fax. 032/462-106