ŽUPNI OGLASI - 12. listopada 2014. / 28. NEDJELJA KROZ GODINU

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo:
u srijedu – sv. Terezija Avilska, djevica i crkvena naučiteljica
u četvrtak – sv. Ignacije Antijohijski, biskup i mučenik
u subotu – sv. Luka, evanđelist
u nedjelju – 29. NEDJELJA KROZ GODINU UJEDNO SVJETSKI MISIJSKI DAN, sv. Mise u našoj župnoj crkvi su u 8, 10, 18 sati;  na filijali Drivuša u 10 sati
2.    Iduće nedjelje slavimo Misijsku nedjelju, dan kada razmišljamo o misijskom poslanju Crkve. Crkva nije pozvana i ostavljena samo održavati i brinuti se o postojećim vjernicima nego i naviještati Krista narodima koji nisu čuli za njega. Zato se na današnju nedjelju želimo sebi posvijestiti tu zadaću ali i sjetiti se svih onih koji su otišli u daleke, siromašne krajeve širiti Radosnu vijest svjedočeći o ljubavi Božjoj prema svakom čovjeku. I mi se kao Kristovi učenici uključimo najprije svojim životnim svjedočenjem zatim molitvama i svojom materijalnom pomoću za misije. Tako ćemo iduće nedjelje skupljati samo jednu milostinju za misije. I ne brini se koliki god bio tvoje dara ako je od srca on je uistinu velik u Božjim očima i može jako puno pomoći u siromašnim misijskim krajvima.
3.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Glasa koncila i  Katoličkog tjednika koji u ovom broju između ostalog donosi: u uvodniku o izborima; započela treća izvanredna sinoda o obitelji; teološko razmišljanje o krunici; reportaža o župi u Zavidovićima; iz drugog kuta – služiti ljudima; razmišljanje o odlukama kroz život odrastanja; o akciji i zakladi „Upoznaj svojega susjeda“ ove i druge vijesti možete pročitati u ovom broju tjednika kojeg možete kupiti u župnom uredu…
4.    Darovi za crkvu i godižbinu. 
5.    Mise kroz tjedan.
6.    Vjeronauk je idući tjedan prema rasporedu kao i probe i susreti. 
7.    Uplaćene su Velike mise za + Ilija Matos, mise je uplatila supruga s djecom.
8.    U četvrtak, 16. listopada KŠC sv. Pavao slavi Dan škole. Sv. Misa bit će u 17 sati koju predvodi uzoriti kardinal Vinko Puljić, zatim je u 18 sati blagoslov mozaika sv. Pavla u amfiteatru Centra te je u 1830 sati prigodni program. Ravnatelj don Anto Ledić poziva sve da svojim dolaskom uveličamo ovaj dan te na taj način damo podršku radu i postojanju ovog Centra u Zenici koji odgaja i intelektualno obrazuje našu djecu. Dođimo i pogledajmo što su nam ona spremila. 
9.    U proteklom tjednu umrli su naši župljani + ANTO ANIĆ, koji je umro 04. listopada a ukopan 06. listopada na groblju Gradac; + MILKA GOLUB, koja je umrla 05. listopada a ukopana 06. listopada na groblju Crkvica. POKOJ VJEČNI DARUJ IM GOSPODINE!