ŽUPNI OGLASI - 11. svibnja 2014. / 4. USKRSNA NEDJELJA/NEDJELJA DOBROG PASTIRA

1.    U tjednu koji je pred nama slavit ćemo:

ponedjeljak, 12. svibnja – sv. Leopold Bogdan Mandić, prezbiter
srijeda, 14. svibnja – sv. Matija, apostol
nedjelja, 18. svibnja – 5. USKRSNA NEDJELJA, sv. Mise ovdje u crkvi su 8, 10 i 18 sati; na filijali Drivuša u 10 sati; 
2.    Svi koji su se prijavili za hodočašće u Maglaj krećemo sutra ovdje ispred crkve u 9 sati.
3.    Iduće nedjelje, 18. svibnja je Prva pričest u našoj župnoj zajednici pod misom u 10 sati. Dan ranije, u subotu, bit će ispovijed u 16 sati za prvopričesnike i njihove roditelje koji se mogu ispovjediti. Ovo je slavlje cijele župne zajednice pa vas pozivam dragi vjernici da sudjelujemo u ovom slavlje svojim dolaskom te da zajedno molimo za sve njih da se cijeli svoj zemaljski život nauče hraniti tijelom Kristovim koji će im pomoći živjeti i svjedočiti ono što vjeruju.
4.    Iduće nedjelje u župi sv. Ilije u 11 sati bit će Mlada misa vlč. Dominika Kristijana Gerbic, dominikanca. Pa svi koji mogu i žele mogu sudjelovati u ovom misnom slavlju.
5.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Svjetla riječi, Glasa koncila i Katoličkog tjednika koji u ovom broju između ostalog donosi: u uvodniku o otkrivanju i blagoslovu spomenika pape Ivan Pavla II. u Sarajevu; s kongresa bogoslova u Rijeci; povodom Majčinog dana – intervju s Marinom Kljajo, sveučilišnom profesoricom i majkom šestero djece; razmišljanje – zašto stalno virimo u tuđe dvorište dok je vlastito u korovu; reportaža o župi Raskrižje; razmišljanje – neizmjerna vrijednost duše;   ove i druge vijesti i razmišljanja možete pročitati u novom broju Katoličkog tjednika kojeg možete uzeti u župnom uredu. 
6.    Darovi za crkvu i godižbinu – pročitati. 
7.    Mise kroz tjedan – pročitati.
8.    Župni vjeronauk je prema rasporedu, susreti i probe prema dogovoru.
9.    Ovih dana su se u župi pojavili prevaranti koji se predstavljaju da su iz Caritas iz Busovače te nude nekakvu pomoć ali zauzvrat traže određeni iznos kako bi se to dostavilo. Neki su prevareni. Upozoravam vas da ne nasjedate na prijevare i da vam nitko ništa neće dati pogotovo ako traže novac zauzvrat. Ako vam se takav netko pojavi na vratima zovite policiju.
10.    U proteklom tjednu umrle su naše župljanke + ZVONKA LAGINJA, koja je umrla 07. svibnja a ukopana 09. svibnja na groblju Crkvica; ANA GELIĆ, koja je umrla 09. svibnja a bit će ukopana danas na groblju Drivuša u 13 sati. POKOJ VJEČNI DARUJ IM GOSPODINE!