ŽUPNI OGLASI - 09. veljače 2014. / 5. NEDJELJA KROZ GODINU

1.    U tjednu koji je pred nama slavit ćemo:

ponedjeljak, 10. veljače – bl. Alojzije Stepinac, biskup i mučenik
utorak, 11. veljače – svjetski dan bolesnika, na ovaj dan molimo za sve bolesnike i zdravstvene djelatnike kao i za sve one koji skrbe za bolesnike. I svima nam prilika pomoliti se za njih ali i posjetiti kojeg bolesnika pa potičem da učinimo to djelo ljubavi 
nedjelja, 16. veljače – 6. NEDJELJA KROZ GODINU, sv. Mise ovdje u crkvi su 8, 10 i 17 sati; na filijali Drivuša u 10 sati;
2.    U srijedu, 12. veljače je peta Devetnica u čast sv. Josipa. Razmišljat ćemo o sakramentu ispovijedi. U 16 sati je krunica i prilika za ispovijed a u 1630 je sv. Misa. 
3.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Glasa koncila i  Katolički tjednik koji u novom broju donosi: u uvodniku o Bosni i Hrvatima; s pastoralno teološkog tjedna u Zagrebu; intervju s Davorom Domazet, admiralom HV-e i geopolitičkim analitičarom o položaju hrvatskog naroda; reportaža o župi Ravska u Banjalučkoj biskupiji; razmišljanje - studirati u BiH – hrabrost, sreća ili nešto treće? razmišljanje – biti sol zemlje i svijetlost svijeta… ove i druge vijesti iz života crkve možete pročitati u novom broju Katoličkog tjednika.   
4.    Darovi za crkvu i godižbinu – pročitati. 
5.    Mise kroz tjedan – pročitati.
6.    Vjeronauk je redovito, probe i susreti prema već dogovorenim terminima.
7.    Udruga mladih Nova nada organizira zabavu povodom Dana zaljubljenih u petak, 14. veljače u Hrvatskom domu s početkom u 20 sati. Karte možete kupiti svaki dan od 1630 do 20 sati. Pozivaju mlade da im se pridruže te na jedan poseban način proslave ovaj dan.
8.    Udruženje poljoprivrednih proizvođača Plodovi zemlje organizira predavanje iz voćarstva u nedjelju 16. veljače u Hrvatskom domu s početkom u 12 sati. Predavanje obuhvaća sve segmente: sađenje, uzgoje, zaštita i rezidba. Svi zainteresirani neka dođu.
9.    Udruženje poljoprivrednih proizvođača Plodovi zemlje pozivaju sve individualne proizvođače prirodnih rakija na takmičenje kvalitete svog proizvoda. Uvjeti, gdje i kada imate izvješeno na pomoćnoj oglasnoj ploči pa svi zainteresirani neka pogledaju.
10.    U proteklom tjednu umrle su naše župljanke + ANICA OMERSPAHIĆ, koja je umrla 31. siječnja a ukopana 03. veljače na groblju Prašnice; + MARICA BILIĆ, koja je umrla 03. veljače a ukopana 05. veljače na groblju Gradac. Pokoj vječni daruj im Gospodine!