ŽUPNI OGLASI - 07. rujna 2014. / 23. NEDJELJA KROZ GODINU

1. U tjednu koji je pred nama slavimo:
u ponedjeljak – Rođenje BDM, Mala Gospa, blagdan; sv. Mise u našoj župi su u 8 i 18 sati.
u petak – Ime Marijino, spomendan
u subotu – sv. Ivan Zlatousti, biskup i crkveni naučitelj
u nedjelju – UZVIŠENJE SV. KRIŽ, sv. Mise su u 8, 10, 18 sati;
2. Sutra na Malu Gospu hodočastimo u svetište Gospe brze pomoći u Slavonskom Brodu. Svi koji su se prijavili polazak je u 6 sati i nemojte zaboraviti ponijeti putovnicu jer jedino s njom možete prijeći granicu.
3. Iduće nedjelje susjedna župa u Klopču slavi svoj patron – Uzvišenje sv. Križa. Svečana sv. Misa je u 11 sati koju predslavi p. Slavko Slišković, prior samostana u Zagrebu. Na patron se pripremaju trodnevnicom tj. četvrtak, petak i subotu, sv. Misom u 17 sati s tim da će u subotu u 16 sati biti prilika za ispovijed. Župnik poziva sve da dođemo te svi zajedno proslavimo ovaj veliki blagdan.
4. Od katoličkog tiska stigao je novi broj Glasa koncila i Katoličkog tjednika koji u ovom broju između ostalog donosi: u uvodniku o početku školske godine; u Udbini obilježen Dan hrvatskih mučenika; reportaža o župi u Kulašim u Banjalučkoj biskupiji; intervju s profesorom Pavlom Romićem – najbolji učitelji ujedno su i najzahtjevniji; sjećanje na Papu Pia X.; razmišljanje – četiri načina odgoja djece u vjeri… ove i druge vijesti možete pročitati u ovom broju tjednika kojeg možete kupiti u župnom uredu…
5. Darovi za crkvu i godižbinu.
6. Mise kroz tjedan.
7. Iduće subote, 13. rujna započinje župni vjeronauk. Molim da djeca dođu prema rasporedu kojeg imate na oglasnoj ploči i kojeg ću sada pročitati.
8. Još jednom ponavljam da bi od 01. listopada trebao početi sa radom Caritasov dječji vrtić za djecu od 3 godine do predškolskog uzrasta. Svi koji žele upisati djecu u vrtić ili dobiti informacije mogu to obaviti kod s. Gabrijele.
9. U proteklom tjednu umrla je naša župljanka MILKA KUSTURA koja je umrla 30. kolovoza a ukopana 02. rujna na groblju Križ. Pokoj vječni daruj joj Gospodine!
10. Uplaćene su Velike mise za + Milku Kustura, mise su uplatila djeca.