ŽUPNI OGLASI - 05. siječnja 2014. / 2. NEDJELJA PO BOŽIĆU

1.    U tjednu koji je pred nama slavit ćemo:
ponedjeljak, 06. siječnja – BOGOJAVLJENJE, SV. TRI KRALJA, 
nedjelja, 12. siječnja – NEDJELJA KRŠTENJA GOSPODINOVA, sv. Mise ovdje u crkvi su 8, 10 i 17 sati; na filijali Drivuša u 10 sati;
2.    U ponedjeljak, 06. siječnja slavimo svetkovinu Bogojavljenja. sv. Mise ovdje u crkvi su u 8 i 17 sati. Kao što je to bio i do sada običaj i mi ćemo pod obje sv. Mise blagosloviti vodu i sol koju ćete ponijeti u svoje domove te je koristiti za blagoslove. Kako ne bi stvarali gužvu i nepotrebno prolijevali vodu, svi ponesite vodu i sol sa sobom koju ću blagosloviti. Na ovaj dan skuplja se samo jedna kolekta koja se prosljeđuje fondu sv. Djetinstva u Vatikan te se financiraju humanitarni projekti po svijetu koji su usmjereni prema djeci. 
3.    Završili smo s blagoslovom obitelji. Oni koji nisu bili doma a žele blagoslov neka se prijave u župni ured za naknadni blagoslov. Sv. Mise radnim danom su ponovno u 17 sati.
4.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Glasa koncila i Svjetla riječi dok Katolički tjednik nije dolazio jer je prošli broj bio dvoboj. Ovom prilikom pozivam sve pretplatnike da u župnom uredu potvrde pretplatu i za 2014. godinu ili da odjave. Pozivam i sve druge koji to žele postati da učine isto. Za naš rast u vjeri potrebno se neprestano usavršavati te uvijek iznova čitati smjernice Crkve što svakako možemo čitanjem katoličkog tiska. Toliko ih ima te vjerujem kako možemo pronaći nešto i za sebe. Nemojmo tisak promatrati samo kroz trošak nego i kroz svoj rast u vjeri.
5.    Darovi za crkvu i godižbinu – pročitati. 
6.    Mise kroz tjedan – pročitati.
7.    Vjeronauka nema do daljnjeg radi zimskog raspusta što ne znači da djeca imaju raspusti od sv. Misa.

VRHBOSANSKA NADBISKUPIJA
RIMOKATOLIČKI ŽUPNI URED
"SVETI JOSIP"
Strossmayerova 17, ZENICA
Tel/fax. 032/462-106