ŽUPNI OGLASI - 05. listopada 2014. / 27. NEDJELJA KROZ GODINU

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo:
u utorak – Blažena Djevica Marija od krunice
u nedjelju – 28. NEDJELJA KROZ GODINU, sv. Mise u našoj župnoj crkvi su u 8, 10, 18 sati;  na filijali Drivuša u 10 sati
2.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Glasa koncila i  Katoličkog tjednika koji u ovom broju između ostalog donosi: u uvodniku o bogatstvu; o radu pastoralnih djelatnika izvan domovine; teološko promišljanje o izvorima zla; reportaža o župi u Ularicama; o volonterskoj akciji 72 sata bez kompromisa koja je bila i u našoj župi; ove i druge vijesti možete pročitati u ovom broju tjednika kojeg možete kupiti u župnom uredu…
3.    Darovi za crkvu i godižbinu. 
4.    Mise kroz tjedan.
5.    Vjeronauk je idući tjedan prema rasporedu kao i probe i susreti. 
6.    11. listopada je 9. hodočašće vjernika Vrhbosanske nadbiskupije u Gospino svetište u Marija Bistricu. Blažena Djevica Marija nas okuplja kao svoju djecu da nas savjetuje i vodi kroz ovaj zemaljski život. Ovo nam je prilika zahvaliti joj svojom žrtvom i svojim dolaskom. Cijena povratne karte je 40 KM a polazak bi bio na sam dan 11. listopada u 330 sata ovdje ispred crkve. Svi koji žele hodočastiti trebaju se prijaviti do 09. listopada u župni ured. Sv. Misa je u 11 sati a Križni put u 14 sati nakon kojeg bi bio povratak kući. Napominjem da se granica može preći samo sa važećom putovnicom.
7.    12. listopada je skupljanje za Bogosloviju. Poznato vam je dragi vjernici da naša bogoslovija i sjemenište žive od dobrote vjernika kojima će ti bogoslovi, ako postanu svećenici, sutra doći i biti poslužitelji milosti i darova Božjih. Svake godine skupljamo za njihovo uzdržavanje i na taj način im pomažemo u osiguranju sredstava za život. Napominjem kako i iz naše župe imamo trojicu bogoslova koji žive i školuju se ovoj instituciji. Zato ćemo iduće nedjelje skupljati samo jednu milostinju na ovu nakanu te će u sklopu toga doći netko od odgojitelja ili profesora slaviti sv. Mise. A mi, uključimo ih u svoje molitve i pomozimo onoliko koliko možemo svojim novčanim prilogom.
8.    Poruka biskupa za izbore – pročitati.
9.    U proteklom tjednu umrli su naši župljani + ILIJA MATOS, koji je umro 02. listopada a ukopan 03. listopada na groblju Križ; i ANTO DUJIĆ koji je umro 02. listopada a bit će ukopan 06. listopada na groblju Prašnice u 16 sati. Pokoj vječni daruj im Gospodine!