ŽUPNI OGLASI - 04. svibnja 2014. / 3. USKRSNA NEDJELJA

1.    U tjednu koji je pred nama slavit ćemo:

subota, 10. svibnja – bl. Ivan Merz, laik
nedjelja, 11. svibnja – 4. USKRSNA NEDJELJA, sv. Mise ovdje u crkvi su 8, 10 i 18 sati; na filijali Drivuša je proljetni blagoslov i sv. Misa u 10 sati; danas je proljetni blagoslov i sv. Misa na groblju Prašnice u 11 sati. 
2.    12. svibnja slavimo sv. Leopolda Bogdana Mandića. Jedino svetište posvećeno ovom svecu u našoj Nadbiskupiji je u našem dekanatu u Maglaju. Zato ćemo organizirati hodočašće za sve one koji žele hodočastiti ovom velikom hrvatskom svecu. Svečana sv. Misa je u 11 sati koju predvodi provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Lovro Gavran. Svi koji žele hodočastiti mogu se prijaviti u župni ured do 10. svibnja. Cijena povratne karte je 7 KM. Polazak je na sam dan, 12. svibnja u 9 sati ovdje ispred crkve a povratak prema dogovoru.
3.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Glasa koncila i Katoličkog tjednika koji u ovom broju između ostalog donosi: u uvodniku o svecima; reportaža o proglašenju svetima pape Ivana XXIII. i pape Ivana Pavla II.; reportaža sa SHKM u Dubrovniku na kojem su bili i naši mladi; reportaža o župi Studenci; razmišljanje: Hrvati u BiH – zajedno ili odvojeno; razmišljanje: tko se ne brine za svoje bližnje taj je zanijekao svoju vjeru… ove i druge vijesti i razmišljanja možete pročitati u novom broju Katoličkog tjednika kojeg možete uzeti u župnom uredu. 
4.    Darovi za crkvu i godižbinu – pročitati. 
5.    Mise kroz tjedan – pročitati.
6.    U iduću subotu ponovno počinjemo s župnim vjeronaukom. Pozivam svu djecu da nastavimo  s vjeronaučnom godinom te dođete u vrijeme kada je predviđena vaša grupa.
7.    Udruga žena Moderna organizira proslavu Majčinog dana u nedjelju 11. svibnja s početkom u 19 sati u Hrvatskom domu. Ulaz je 10 KM a svi zainteresirani karte mogu kupiti u Pokopnom društvu ili HKD Napredak. Hrana i piće su u osobnom aranžmanu. 
8.    U proteklom tjednu umrla je naša župljanka + VINKA PRANJIĆ, koja je umrla 28. travnja a ukopana 30. travnja na groblju Crkvica. POKOJ VJEČNI DARUJ JOJ GOSPODINE!