ŽUPNI OGLASI - 02. ožujka 2014. / 8. NEDJELJA KROZ GODINU

1.    U tjednu koji je pred nama slavit ćemo:

srijeda, 05. ožujka – Pepelnica: Čista srijeda, započinje korizma. Obvezatan post i nemrs. Nakon sv. Mise bit će pepeljanje za sve koji to hoće. Pepeljanje je znak naše spremnosti raditi na sebi te mijenjati ono što nije dobro a vjerujem da svatko ima što raditi na sebi.
nedjelja, 09. ožujka – 1. KORIZMENA NEDJELJA, sv. Mise ovdje u crkvi su 8, 10 i 17 sati; na filijali Drivuša u 10 sati;
2.    U srijedu, 05. ožujka je osma Devetnica u čast sv. Josipa. Razmišljat ćemo o sakramentu ženidbe. U 16 sati je krunica i prilika za ispovijed a u 16:30 je sv. Misa. 
3.    Od petka, 07. ožujka započinjemo s pobožnošću Križnoga puta tj. svakog korizmenoga petka pola sata prije večernje sv. Mise molit ćemo Križni put. Pozivam sve da u što većem broju dođemo na ovu pobožnost i pratimo Isusa na njegovom križnom putu kako bi sebe potaknuli na razmišljanje iz kojeg će proizaći i naše obraćenje, naša želja da budemo bolji, da više činimo dobro te svjedočimo ljubav. Ujedno je i Prvi petak. U 16 sati do pobožnosti Križnog puta bit će prilika za ispovijed a nakon sv. Mise imat ćemo klanjanje Presvetom oltarskom sakramentu. 
4.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Glasa koncila i  Katolički tjednik koji u novom broju donosi: u uvodniku o našim maskama povodom korizme; završen susret o obitelju u Vatikanu; teološko razmišljanje o srcu Isusovu; reportaža o ZOI u Sarajevu 1984.; reakcije na Papino siromaštvo; kako se nositi s pritiskom… neke su od tema koje možete pročitati u novom broju Katoličkog tjednika kojeg možete kupiti u župnom uredu.   
5.    Darovi za crkvu i godižbinu – pročitati. 
6.    Mise kroz tjedan – pročitati.
7.    Vjeronauk je idući tjedan redovito, probe i susreti prema već dogovorenim terminima.
8.    Brak u crkvi žele sklopiti Mato Pranjić rođen 25. 02. 1960. godine od oca Pere i majke Ruže rođ. Mrkonjić i Gordana Pejanović rođena 09. 03. 1963. godine od oca Nenada i majke Vasilije rođ. Blagojević. Žele se vjenčati ovdje u crkvi 09. ožujka ove godine.
9.    Danas je Šahovski turnir zeničkih župa u Hrvatskom domu s početkom u 15 sati.
10.    HKD Napredak organizira u utorak, 04. ožujka maskenbal u Hrvatskom domu. U 17 sati povorka pod maskama kreće kroz grad uhodanom rutom da bi se na kraju vratili u Hrvatski dom gdje će biti zabava pod maskama. Pozivaju se svi oni koji žele sudjelovati da se pridruže povorci te sudjeluju na zabavi. Ulaz je slobodan.
11.    Udruga žena i Kolak bend organiziraju proslavu Dana žena, 08. ožujka u Hrvatskom domu s početkom u 20 sati. Ulaznice po cijeni od 10 KM možete kupiti u Hrvatskom domu od 17 do 19 sati.