ŽUPNI OGLASI - 13. listopada 2013. / 28. nedjelja kroz godinu

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo:
utorak, 15. listopada – sv. Terezija Avilska
četvrtak, 17. listopada – sv. Ignacije Antijohijski, biskup i mučenik
petak, 18. listopada – sv. Luka, evanđelist
nedjelja, 20. listopada – 29. nedjelja kroz godinu, Misijska nedjelja, sv. Mise ovdje u crkvi su 8, 10 i 18 sati; na filijali Drivuša u 9 sati; 
2.    Iduće nedjelje slavimo Misijsku nedjelju, dan kada razmišljamo o misijskom poslanju Crkve.  Crkva nije pozvana samo održavati i brinuti se o postojećim vjernicima nego i naviještati Krista narodima koji nisu čuli za njega. To je poslanje svakog Kristovog učenika. Zato se na ovu nedjelju sjećamo toga misijskog poslanje crkve ali i svih onih koji su u dalekim krajevima gdje navješćuju Radosnu vijest svjedočeći o ljubavi Božjoj prema svakom čovjeku. I mi se kao vjernici i učenici uključimo u ovo poslanje Crkve svojim molitvama i svojom materijalnom pomoći za misije. Zato pozivam da se molimo za misijski uspjeh ali i da se odreknemo nečega kroz ovaj tjedan te to bude naš dar za misije. Tako ćemo iduće nedjelje skupljati samo jednu milostinju na tu nakanu pa koliko tko može imajući na umu kako uvijek možemo nešto doprinijeti i darovati. Za svaki dar od srca Hvala!
3.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Glasa koncila, Glasnik srca Isusova i Marijina, Naša ognjišta i Katolički tjednik: u ovom broju Katoličkog tjednika možete pročitati: u uvodniku o bosanskohercegovcima; papa Franjo poziva na odbacivanje svjetovnog duha; reportaža o župi Banbrdo Lepenica; razmišljanje – dok jedni uče drugi kupuju diplome; u rubrici obitelj o društvu koje se bori protiv obitelji… ove i druge zanimljive vijesti i informacije možete pročitati u novom broju Katoličkog tjednika kojeg možete uzeti u župnom uredu.
4.    Darovi za crkvu i godižbinu – pročitati. 
5.    Mise kroz tjedan – pročitati.
6.    Katolički školski centar sv. Pavao slavi dan škole u srijedu, 16. listopada. Proslavu će obilježiti najprije slavljem sv. Mise u 17 sati u crkvi sv. Ilije. U 1830 sati je svečana akademija u amfiteatru škole kroz priredbu Grm koji gori a ne izgara. Ravnatelj don Anto poziva sve koji mogu da dođu na proslavu Dana škole te na taj način date podršku svim nastojanjima djelatnicima škole oko odgoja i obrazovanja djece.
7.    Uplaćene su Velike mise za + DELFA JONJIĆ, mise je uplatila obitelj.
8.    U proteklom tjednu, nakon duže bolesti umro je naš župljanin STIPO GRBEŠIĆ, koji je umro 06. listopada a ukopan 08. listopada na groblju Crkvica. POKOJ VJEČNI DARUJ MU GOSPODINE!

VRHBOSANSKA NADBISKUPIJA
RIMOKATOLIČKI ŽUPNI URED
"SVETI JOSIP"
Strossmayerova 17, ZENICA
Tel / fax. 032/462-106