ŽUPNI OGLASI - 06. listopada 2013. / 27. nedjelja kroz godinu

  1. U tjednu koji je pred nama slavimo:

ponedjeljak, 07. listopada – Blažena Djevica Marija od krunice

nedjelja, 13. listopada – 28. nedjelja kroz godinu, sv. Mise ovdje u crkvi su 8, 10 i 18 sati; na filijali Drivuša u 9 sati; i na groblju Gradac u 11 sati;

  1. Od katoličkog tiska stigao je novi broj Glasa koncila i Katoličkog tjednika: u ovom broju Katoličkog tjednika možete pročitati: u uvodniku o evangelizaciji kroz medije; s proslave 1700. godišnjice Milanskog edikta čim je kršćanstvo dobilo slobodu; intervju s Zoranom Krešićem, novinarom VL – na naslovnicama bi trebalo biti puno više vijesti koje slave život, uspjeh i napredak; Papin nagovor – u središtu mora biti čovjek a ne novac; razmišljanje – bolesno društvo proglašava djecu bolesnima… ove i druge zanimljive vijesti i informacije možete pročitati u novom broju Katoličkog tjednika kojeg možete uzeti u župnom uredu.
  2. Darovi za crkvu i godižbinu – pročitati.
  3. Mise kroz tjedan – pročitati.
  4. Uplaćene su Velike mise za + IVU JURIŠIĆ, mise su uplatila djeca
  5. Odbor za međureligijsku suradnju Zenica poziva da u srijedu, 09. listopada u crkvi sv. Ilije obilježimo dan Duh Asiza s početkom u 1830 sati. Što je to Duh Asiza? Naime papa Ivan Pavao II. okupio je 1986. godine u Asizu 70 predstavnika mnogoljudnijih religija da upute Bogu jedinstvenu molitvu mira. Kako je mir potreban svima i svim međuljudskim odnosima odbor želi njegovati mir i u našem gradu stoga pozivaju sve vjernike i vjerske službenike da dođu moliti za mir. Pa potičem i pozivam sve vas dragi vjernici na ovu zajedničku molitvu mira kojom ćemo pokazati da nam je stalo do mira i suživot te da duh mržnje - sotona ne vlada našim životima.
  6. 8. hodočašće vjernika Vrhbosanske nadbiskupije u Marija Bistricu bit će 12. listopada. Nebeska Majka nas okuplja u duhu i molitvi kako bi nas krijepila za naš svagdašnji život ali nas okuplja i međusobno sa članovima naših obitelji i familije koji žive u blizini ovog svetišta. Nalazimo se u Godini vjere pa iskoristimo ovo hodočašće kako bi se obnovili u Kristu. Cijena povratne karte je 40 KM a polazak bi bio na sam dan 12. listopada u 330 sati nakon pola noći ispred naše crkve. Svi koji žele hodočastiti trebaju se prijaviti do 11. listopada u župni ured. Sv. Misa je u 11 sati a u 14 sati će biti Križni put pa povratak kući. Važno je napomenuti da se s osobnom ne može preći granica nego važećom hr ili bih putovnicom.
  7. Obavijest o vjerskoj emisiji na radiju Zenica – pročitati

 

VRHBOSANSKA NADBISKUPIJA
RIMOKATOLIČKI ŽUPNI URED
"SVETI JOSIP"
Strossmayerova 17, ZENICA
tel / fax. 032/462-106