OPREZ, DOBRO DJELO NA PUTU!

Kada je Aeric Bubby McCoy pronašao torbu iza niza napuštenih kuća u Baltimoreu, nije mogao ni zamisliti da će vraćanje iste vlasnici, zapravo spasiti njegov život.

Prema pisanju lokalnih medija, McCoy je upravo tada bio u razdoblju kada je dotaknuo dno – s 36 godina bio je teški ovisnik o heroinu. „Nisam mario za svoj život. Proživljavao sam strašnu duševnu bol i mislio sam da moj život nema vrijednost. Onda sam pronašao tu torbu – kao da ju je sam Bog ondje spustio. Bilo je nevjerojatno – inače bih ju prodao, ali ovoga puta, prvi put sam rekao sebi – 'Aeric, učini pravu stvar, moraš pronaći vlasnicu i vratiti torbu'“, ispričao je McCoy.

U torbi se nalazila omotnica na kojoj je bilo napisano ime i adresa koja mu je bila vodilja za pronalazak vlasnice. Bio je shrvan kada je shvatio koliko daleko vlasnica živi. No, nešto ga je guralo da kupi kartu za podzemnu željeznicu i hoda kilometrima do njezina predgrađa na  drugom kraju grada. Na putu do onamo stranci su mu nudili novac za torbu koju je nosio, no, on je bez obaziranja nastavljao svoj put. 

Kada je napokon stigao na adresu, mlada žena, imena Kaitlyn Smith predstavila mu se kao vlasnica. Torba joj je ukradena još prije mjesec dana te se nije nadala da će ju ikad ponovno vidjeti.

Iznenađena i zahvalna jer je McCoy prošao toliko toga kako bi joj vratio torbu, Kaitlyn se sprijateljila s njim te poslušala njegovu priču o poniranju u ovisnost i beskućništvo. Tako potaknuta njegovom dobrotom, kupila mu je kartu u jednom pravcu za Floridu gdje se nalazi Centar za liječenje ovisnosti te pokrenula mrežnu stranicu GoFundMe kako bi pomogla u plaćanju njegova boravka ondje.

Danas je McCoy, koji svakodnevno telefonira s Kaitlyn za koju kaže da mu je spasila život, spreman poći u „half-way“ kuću na 90 dana, gdje oni koji su se borili s psihičkim, emocionalnim ili kriminalnim poteškoćama stječu nužne vještine za ponovnu reintegraciju u društvo.

Na nama je da budemo oprezni i ne sudimo, jer nikad ne znamo tko nam ide u susret i komu možemo spasiti život. Ljudskost ima prvenstvo prolaza.

KT