ŽUPNI OGLASI 09.rujna 2012.

VRHBOSANSKA NADBISKUPIJA
RIMOKATOLIČKI ŽUPNI URED
"SVETI JOSIP"
Strossmayerova 17, ZENICA
032/462-107; fax. 032/462-106
ŽUPNI OGLASI
01. srpnja 2012. / 13. NEDJELJA KROZ GODINU
1. U tjednu koji je pred nama slavimo:
utorak, 03. srpnja – sv. Toma, apostol
četvrtak, 05. srpnja – sv. Ćiril i Metod, slavenski apostoli i suzaštitnici Europe
nedjelja, 08. srpnja – 14. nedjelja kroz godinu, sv. Mise ovdje u crkvi su 8, 10 i 18 sati.
2. U tjednu koji je pred nama nema zapovijedanih blagdana niti svetkovina
3. U petak, 06. srpnja slavimo Prvi petak, prije sv. Mise bit će prilika za ispovijed a nakon sv. Mise bit će klanjanje Presvetom oltarskom sakramentu .
4. U subotu, 07. srpnja je zavjetna sv. Misa na Tavniku u 11 sati. Prošle godine smo se dogovorili da to bude prva subota u 7 mjesecu i radi neradnog dana pa će moći sudjelovati više ljudi.
5. Od katoličkog tiska stigao je novi broj Glasa koncila i Katoličkog tjednika. Iz ovog Katoličkog tjednika izdvajam: o proslavi sv. Ive u Podmilačju i drugim mjestima u BiH;  tko je zajednica Sant Egidio?; izazov kršćanstva danas; reportaža o vrtiću na Stupa;  o drugom malonogometnom humanitarnom turniru u Žepču; reportaža o Ninskoj biskupiji... ove i druge zanimljive vijesti i informacije možete pročitati u ovom broju tjednika kojeg možete uzeti u župnom uredu.
6. Darovi za crkvu i godižbinu – pročitati.
7. Mise kroz tjedan – pročitati.
8. Ženidbeni navještaj: brak u crkvi žele sklopiti: DANIJEL STOJAK, rođen 10. listopada 1984. u Brajkovićima od oca Bože i majke Mironije rođ. Tustonja i JELENA TOPIĆ, rođena 15. ožujka 1985. od oca Nikole i majke Anice rođ. Topić. Žele se vjenčati ovdje u crkvi 08. srpnja 2012. godine.
9. U petak, 06. srpnja u crkvi sv. Ilije s početkom u 20 sati bit će koncert duhovne glazbe gostiju iz Amerike. Svi ste dobrodošli!!
10. Uplaćene su Velike mise za + MARIJU VIDOVIĆ, mise je uplatila obitelj.
VRHBOSANSKA NADBISKUPIJA
RIMOKATOLIČKI ŽUPNI URED
"SVETI JOSIP"
Strossmayerova 17, ZENICA
032/462-107; fax. 032/462-106

ŽUPNI OGLASI
09. rujna 2012. / 23. NEDJELJA KROZ GODINU
1. U tjednu koji je pred nama slavimo:
četvrtak, 13. rujna – sv. Ivan Zlatousti, biskup i crkveni naučitelj
petak, 14. rujna – Uzvišenje sv. Križa
subota, 15. rujna – Blažena Djevica Marija Žalosna
nedjelja, 16. rujna – 24. nedjelja kroz godinu, sv. Mise ovdje u crkvi su 8, 10 i 18 sati; i na filijali Drivuša u 10 sati
2. U tjednu koji je pred nama nema zapovijedanih svetkovina niti blagdana
3. U nedjelju, 16. rujna župa Uzvišenje sv. Križa u Klopču slavi svoj patron. Svečana sv. Misa je u 11 sati na koju župnik poziva da dođemo kako bi sudjelovali u proslavi ali i odali poštovanje Križu koji nas je otkupio. Na proslavu će se pripremati trodnevnicom u četvrtak, petak i subotu u 17 sati. 
4. Od katoličkog tiska stigao je novi broj Glasa koncila, Svijetla riječi i Katoličkog tjednika: iz ovog broja Katoličkog tjednika izdvajam: u uvodniku o đačkom dobu; intervju s ravnateljicom Opće gimnazije KŠC don Bosco Slavicom Jukić o važnosti obrazovanja  u odgoju i formaciji mladoga čovjeka; reportaža o župi u Novom Travniku koju vodi vlč. Stipo Knežević; razmišljanje o kulturi opijanja mladih danas; razmišljanje što ima hrvatsko u BiH; te zašto smo na svijetu... ove i druge zanimljive vijesti i informacije možete pročitati u novom Katoličkom tjedniku kojeg možete uzeti u župnom uredu.
5. Darovi za crkvu i godižbinu – pročitati. 
6. Mise kroz tjedan – pročitati.
7. Raspored vjeronauka – pročitati
8. Iduća nedjelja, 16. rujna, je Katehetska nedjelja, nedjelja kada svi zajedno želimo moliti za uspješnost nove školske godine. Sigurno da se po našem nastojanju tijekom nove školske godine može dogoditi određeni napredak i rast, ali još veći s Božjom pomoći. Zato pod misom u 10 sati zajedno molimo za svjetlo i snagu Duha Božjega kako bi naše školovanje bilo što plodonosnije i uspješnije. Pozivam svu djecu, mlade i studente da dođemo u što većem broju na ovu sv. Misu kako bi zajedno molili.
9. U proteklom tjednu umro je naš župljanin + IVAN MARIĆ, koji je umro 31. kolovoza a ukopana 03. rujna na groblju Crkvica. POKOJ VJEČNI DARUJ MU GOSPODINE!