ŽUPNI OGLASI - 29. rujna 2013. / 26. nedjelja kroz godinu

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo:
ponedjeljak, 30. rujna – sv. Jeronim, prezbiter i crkveni naučitelj
utorak, 01. listopada – sv. Terezija od Djeteta Isusa, djevica i crkvena naučiteljica
srijeda, 02. listopada – sv. Anđeli Čuvari
petak, 04. listopada – sv. Franjo Asiški, redovnik
nedjelja, 06. listopada – 27. nedjelja kroz godinu, sv. Mise ovdje u crkvi su 8, 10 i 18 sati; na filijali Drivuša u 9 sati; i na groblju Križ u 11 sati; 
2.    U utorak, 01. listopada započinju Listopadske pobožnosti. Mjesec listopad je posvećen BDM te ćemo ga obilježiti moljenjem krunice i na taj način sudjelovati u zajedničkoj molitvi cijele Crkve. Pozivam sve župljane, vjernike da se uključimo u ovu pobožnost te zajedno najprije zahvalimo svojoj nebeskoj Majci na brizi za nas ali i da molimo da nas i dalje čuva i prati na našem životnom putu. Molimo zajedno za svoje obitelji da Gospodin uzdrži i učvrsti dobro a očuva nas od zla. Zato dođimo i zajedno molimo svakoga dana pola sata prije početka večernje sv. Mise u 1730 sati. Zajednička molitva je uslišanija. Ali ako smo spriječeni doći u zakazanom terminu onda izmolimo u svojim obiteljima cijelu krunicu ili bar jednu desetku.
3.    U petak, 04. listopada je Prvi petak, prije sv. Mise bit će prilika za ispovijed a nakon sv. Mise imat ćemo klanjanje Presvetom oltarskom sakramentu.
4.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Glasa koncila i Katoličkog tjednika: u ovom broju Katoličkog tjednika možete pročitati: u uvodniku o evangelizaciji kroz medije; s proslave 1700. godišnjice Milanskog edikta čim je kršćanstvo dobilo slobodu; intervju s Zoranom Krešićem, novinarom VL – na naslovnicama bi trebalo biti puno više vijesti koje slave život, uspjeh i napredak; Papin nagovor – u središtu mora biti čovjek a ne novac; razmišljanje – bolesno društvo proglašava djecu bolesnima… ove i druge zanimljive vijesti i informacije možete pročitati u novom broju Katoličkog tjednika kojeg možete uzeti u župnom uredu.
5.    Darovi za crkvu i godižbinu – pročitati. 
6.    Mise kroz tjedan – pročitati.
7.    Poziv kardinala Vinka Puljića povodom predstojećeg popisa pučanstva – pročitati
8.    Obavijest o vjerskoj emisiji na radiju Zenica – pročitati 
9.    U proteklom tjednu umrli su naši župljani + FRANJO JOSIPOVIĆ, koji je umro 25. rujna a ukopan 28. rujna na Kužnom groblju; IVO JURIŠIĆ, koji je umro 27. rujna a bit će ukopan u ponedjeljak 30. rujna na groblju Križ u 15 sati. POKOJ VJEČNI DARUJ IM GOSPODINE!